Nevi
0
Nieuws

Duurzame zorg begint met duurzaam inkoopproces, doe jij mee?

Nieuws 3 minuten 29 januari 2021

Wil jij vanuit je zorgorganisatie actief bijdragen aan het verduurzamen van de zorg, zelfs in deze crisistijd? Dan moet je beginnen bij het verduurzamen van producten en diensten die de organisatie binnen komen. Maar hoe doe je dat en waar begin je? Laat je dan inspireren tijdens het online congres op 4 maart.

Laat je inspireren en informeren over de nieuwste kennis en ervaringen. Meld je aan voor het gratis online congres “Duurzaam inkopen in de zorg” dat Intrakoop, Nevi, MilieuPlatformZorg en MVO Nederland samen met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op 4 maart organiseren. 

Doelgroep

Het congres is interessant voor iedereen die betrokken is bij het inkoopproces van en in zorg en het verduurzamen van zijn of haar zorgorganisatie. 
Ben je zelf verhinderd of wil je je niet alleen hiervoor aanmelden, stuur deze uitnodiging dan vooral ook door aan andere collega’s.

Programma

Wat kun je verwachten? Om 13:00 uur opent presentator Talitha Muusse het congres. Zij geeft het woord aan inspirerende sprekers als:
prof. dr. ir. Fredo Schotanus, over hoe we publieke inkoop doelmatig houden (betaalbaarheid, beschikbaarheid) en tegelijkertijd verduurzamen en circulair maken;
prof. dr. Jeroen Meijerink, over wat wij kunnen leren van project “de Groene O.K.” en het project Plastic Afval;
prof. dr. Victor Lamme, over hoe ons brein omgaat met de verandering die nodig is voor verduurzaming. En over hoe we weerstand verlagen en collega’s motiveren om samen te werken aan verduurzaming.

Tussendoor kun je deelsessies volgen waarin het delen van kennis, ervaringen, praktische tips, oplossingen, handvatten en tools centraal staat. Denk aan sessies over MVI-tools, het verduurzamen van de voedselketen in de zorg, de Milieuthermometer Zorg, het verduurzamen van specifieke afdelingen als een IC en een stappenplan voor het scheiden van plastic afval. Deze sessies worden met zorginstellingen georganiseerd zodat de praktijk als voorbeeld dient. Zo kun je direct na het congres zelf ook aan de slag met het verduurzamen van jouw eigen zorgorganisatie. 

Rond 16:00 uur is de afsluiting van het congres.

We zien je graag op 4 maart om 13:00 uur.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen