Nevi
0
Nieuws

Herijking maximumprijzen geneesmiddelen

Nieuws 1 minuten 21 september 2020

Per 1 oktober heeft minister Van Ark (VWS) de maximumprijzen voor geneesmiddelen in de Wet geneesmiddelenprijzen (Wgp) aangepast. De gemiddelde apotheekinkoopprijs zal hierdoor dalen.

De minister neemt bij de herijking twee maatregelen: de daling van alle maximumprijzen is eenmalig beperkt tot tien procent en de daling van de maximumprijs voor geneesmiddelen met een omzet van minder dan 1 miljoen euro per jaar in Nederland wordt gecorrigeerd. 

Aanpassing prijs bij beschikbaarheidsproblemen

Voor geneesmiddelen waarvoor geen maximumprijs gold, wordt geen maximumprijs vastgesteld. Deze herijking zou plaatsvinden per 1 april, maar is uitgesteld om geen problemen te krijgen met de geneesmiddelenvoorziening in de coronacrisis. Gelukkig zijn die problemen tot nu toe uitgebleven en is de internationale geneesmiddelenmarkt stabiel. Ook wordt de beschikbaarheid van geneesmiddelen gemonitord. In het kader van de coronacrisis bestaat de mogelijkheid om in uitzonderlijke gevallen bij acute beschikbaarheidsproblemen voor een specifiek geneesmiddel de maximumprijs tijdelijk aan te passen of zelfs los te laten, als dit de inkoop belemmert.
 
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen