Nevi
0
Nieuws

Zorgen over megaleveranciers

Nieuws 29 november 2019

Inkoopmanagers beginnen zich flink zorgen te maken over het managen van steeds grotere leveranciers, zo blijkt uit de Deloitte Global CPO Survey 2019.

De opmerkelijkste uitkomst van de Deloitte Global CPO Survey 2019 is dat inkoopmanagers zich flink zorgen beginnen te maken over het managen van hun steeds grotere leveranciers. In het onderzoek werden 481 inkoopmanagers uit 38 landen ondervraagd. De grootste risico's voor organisaties zijn recessie/deflatie (42%), interne complexiteit (39%), het managen van de steeds complexere relatie met megaleveranciers (37%) en handelsoorlogen (33%).

Inkoopbeleid

Het ironische is dat leveranciers zo groot zijn geworden onder meer door het inkoopbeleid van hun klanten dat sterk gericht is op kostenreductie. “De toenemende macht van toeleveranciers betekent een grotere commerciële complexiteit, wat niet alleen prijsrisico's met zich meebrengt, maar ook wendbaarheidsrisico's als de leverancier niet kan worden bewogen tot wederzijds voordeel," aldus het rapport. Ondanks deze vrees zeggen zeven van de tien respondenten dat kostenreductie de belangrijkste inkoopstrategie is de komende 12 maanden.

Ook interessant:

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren