Nevi
0
Nieuws

Biergigant gaat voor duurzaamheid door milieubewust inkopen

Nieuws 28 maart 2018

Anheuser-Busch InBev kijkt verder dan alleen milieubewust brouwen.


Biergigant Anheuser-Busch InBev wil in 2025 een kwart minder broeikasgassen uitstoten dan nu. Ook gaat het Belgisch-Amerikaanse bedrijf duizenden boeren helpen met de watertekorten die door de opwarming van de aarde worden veroorzaakt.


Om het bedrijf nog duurzamer te maken wil Anheuser-Busch InBev milieubewust inkopen. Een mooi voorbeeld hoe je met Maatschappelijk Verantwoord Inkopen bij kan dragen aan jouw duurzaamheidsdoelen. Verpakkingsmaterialen gerecycled


De maker van onder meer Stella Artois, Jupiler en Hertog Jan wil dat zijn verpakkingsmaterialen grotendeels van gerecycled materiaal worden gemaakt. Het bedrijf zegt verder goed op weg te zijn met een vorig jaar gesteld doel om over zeven jaar alleen maar elektriciteit uit hernieuwbare bronnen te gebruiken.


Kosten van de maatregelen


‘Het is een win-winsituatie. Het is goed voor de zaken en goed voor het milieu’, zei topman Carlos Brito over de duurzaamheidsdoelen. Wat de maatregelen kosten en hoe die de winst beïnvloeden, wilde hij niet zeggen.


Klimaatproblemen en natuurproducten 


Volgens Brito is een bedrijf dat afhankelijk is van natuurproducten zoals granen, hop en rijst, vatbaarder voor klimaatproblemen dan andere bedrijven. ‘Als het milieu een probleem heeft, hebben wij dat ook.’ 


Anheuser-Busch InBev kijkt verder dan alleen milieubewust brouwen om bij te dragen aan een duurzamere organisatie. Het streven naar de bovenstaande duurzaamheidsdoelen vergt een verandering in (duurzame) specs, wellicht andere leveranciers en andere accenten bij contractmanagement.


Lees ook: Grondstoffenscanner gelanceerd: inzicht in risico’s leverzekerheidHet product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren