Nevi
0
Deal!

Businessimpact door juiste competenties

Deal! september 2020 Bouw ICT Industrie Inkoopmanagement Persoonlijke ontwikkeling Publieke sector Retail en groothandel Tactische inkoop Woningcorporaties Zakelijke dienstverlening Zorg

Nevi stelde toekomstgerichte competentieprofielen op en een methode om meer businessimpact te bewerkstelligen.


Roadmap to Competence Excellence in Procurement

"Het merkwaardige is dat competenties een onderbelicht onderwerp zijn binnen inkoop. De nadruk ligt op methoden en processen [..]." aldus Jeroen Hulsman, directeur productontwikkeling en operations bij Nevi. Hij is grondlegger van de Roadmap to Competence Excellence in Procurement, kortweg R-CEPt. Het is een methode om de impact van het inkoopteam op de realisatie van businessdoelstellingen te vergroten. Centraal daarin staat de ontwikkeling van individu en organisatie.

Hoe succesvol de inkooporganisatie omgaat met uitdagingen in de externe omgeving en in welke mate ze kan bijdragen aan de realisatie van businessdoelstellingen, hangt primair af van de kwaliteiten van menselijk kapitaal. Die kwaliteiten zijn de competenties, dat wil zeggen kennis, vaardigheden en gedrag. 

Private en publieke sector

Uitgangspunten bij competentieontwikkeling zijn de organisatiedoelstellingen. Door een individueel assessment worden aanwezige competenties vastgesteld. Zo wordt duidelijk waar de ontwikkelmogelijkheden liggen. Nevi heeft hierbij voor de private en publieke sector aparte overzichten van competenties opgesteld.

De R-CEPt methode is bij diverse klanten toegepast en levert mooie resultaten. Maarten Bougie, directeur relatiemanagement beschrijft de kern van R-CEPt: "Bedenk altijd wie je wanneer inzet om het beste resultaat te behalen. De juiste persoon op de juiste plek zorg voor het beste resultaat, daar draait het om."

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren