Nevi
0
Deal!

Bewuster zijn van kritische artikelen

Deal! september 2020

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch lag dit voorjaar in het epicentrum van de corona-uitbraak. Hoofd inkoop Tom Hoeben kijkt terug op een enerverende tijd.

Tom Hoeben, Jeroen Bosch Ziekenhuis

Geleerde lessen

Toen de coronapiek voorbij was, daalde het gebruik van beschermingsmiddelen. In het ziekenhuis gaf dit meer rust en controle over de voorraden. "We gingen van het dagelijks monitoren in maart, naar wekelijks in april en tweewekelijks in juni." Op 6 april ging het ziekenhuis weer open voor de noodzakelijke reguliere zorg. Hoewel de schaarste aan middelen op dat moment nog niet voorbij was, werden al wel de eerste evaluaties gedaan. Hoeben deed dit niet alleen als hoofd inkoop van het JBZ, maar ook als bestuurslid van Nevi Zorg. Met het Team van Deskundigen Betaalbare Zorg stelde het bestuur op basis van een inventarisatie bij zorginstellingen, zorgverzekeraars, leveranciers en andere betrokkenen zoals ROAZ en LCH een factsheet samen met geleerde lessen als gevolg van de coronacris. 

Verder lezen?

Het hele verhaal van Tom Hoeben lezen? Log in met je Nevi account of maak er gratis één aan.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren