Contractbeheer

Organisaties worden steeds vaker geconfronteerd met een grote hoeveelheid contracten. Contractbeheer en contractmanagement zijn dan van essentieel belang.

Download de pdf

Maak een gratis NEVI Basic account aan, log in en download de PDF met meer informatie.

Wat is contractbeheer?

Contractbeheer is het gestructureerd opslaan en bijhouden van contracten en bijbehorende informatie. Contractbeheer voorziet de interne organisatie van voldoende inzicht in lopende contracten en de juiste contractuele afspraken en informatie. Het vormt de eerste stap in het reduceren van risico’s en het uitnutten van beoogde benifits.

Wat is het verschil tussen contractmanagement en contractbeheer?

Contractbeheer is een onderdeel van contractmanagement. In feite is contractmanagement een onderdeel van informatiemanagement. Het gaat er immers om dat de juiste contractgegevens op het juiste moment voor de juiste persoon beschikbaar zijn. Contractbeheer is het proces dat ervoor zorgt dat de juiste informatie op het juiste tijdstip op de juiste plaats is, ter ondersteuning van het gehele contractmanagementproces.

Wat is het doel van contractbeheer?

In het algemeen zijn de doelstellingen voor contractbeheer:

  • Sluiten van contracten: goede afspraken maken en het reduceren van onzekerheden
  • Uitvoeren van contracten: zorg dragen voor de juiste prestaties overeenkomstig het gesloten contract
  • Beëindigen van contracten: op een voor de organisatie zo goed mogelijk moment

Meer weten over contractbeheer?

Dit kennisdocument bevindt zich in het NEVI Kennislab. NEVI Members loggen in om de pdf te downloaden. Nog geen NEVI account? Maak een NEVI account aan.

NEVI Kennislab bevat meer dan 500 documenten, 2.000 begrippen, 500 Deal! artikelen, 50 wetenschappelijke onderzoeken, NEVI Talks en ruim 100 inkooptools. NEVI Professional Members krijgen onbeperkt toegang tot NEVI Kennislab, NEVI Basic Members kunnen 5 artikelen bekijken.

Log in en download de pdf!

Hét startpunt voor inkoopprofessionals

De vereniging voor inkoopprofessionals sinds 1956.
NEVI is het kennisnetwerk voor inkoop- en supply management. Met 8 erkende opleidingen met NEVI diploma en meer dan 70 kortdurende praktijkgerichte trainingen verspreid door heel Nederland.