Nevi
0
Examens

Examen Procurement Management Program

De opleiding Procurement Management Program (PMP) maakt gebruik van verschillende examenvormen. Na het behalen van alle examens ontvang je het branche-erkende Nevi diploma. 

Je ontvangt een diploma als:

  • Je voor alle examens ten minste het cijfer 5,5 hebt behaald 
  • Je de examens binnen 4 jaar met goed gevolg hebt afgelegd 
  • Je voldoet aan de inspanningsplichten bij de modules Strategisch management en inkoopalignment en Persoonlijke effectiviteit 3

Examenvorm per module

  • Strategisch management en inkoopalignment: examenopdracht
  • Ketenmanagement: examenopdracht 
  • Verandermanagement en inkoopontwikkeling: examenopdracht

Je rondt de opleiding af met een mondelinge verdediging. 

Diploma 

Na het behalen van alle examens ontvang je het diploma Procurement management program. 

Praktische informatie

Aanmelden

Aanmelden voor het examen kan via de oranje bestelknop op deze pagina. Het examen komt dan in het winkelmandje. Als je wil, kan je meerdere examens tegelijk bestellen. 

Neem voor meer informatie contact met ons op. 

Toepassing in de eigen praktijk 

Met de examens toetsen wij of je de geleerde theorieën en methoden kunt toepassen in jouw eigen praktijksituatie als inkoopprofessional of inkoopmanager. Het is daarom van belang dat je in jouw eigen organisatie op managementniveau informatie kunt verzamelen en ideeën kunt toetsen. 

Neem voor meer informatie contact met ons op. 

Inspanningsplicht 

Voor de modules Strategisch management en inkoopalignment en Persoonlijke effectiviteit 3 geldt een inspanningsplicht. Aan het einde van deel 1 van de module Strategisch management en inkoopalignment lever je enkele tussentijdse opdrachten in. Jouw uitwerkingen en de ontvangen feedback dienen inhoudelijk als input voor de examenopdracht die je na afloop van deel 2 inlevert. Bovendien is het inleveren van de tussentijdse opdrachten een voorwaarde voor deelname aan de examenopdracht. 

Voor de module Persoonlijke effectiviteit – 3 maak je ter voorbereiding op bijeenkomst 1 en 3 verplichte opdrachten. Ook geldt een verplichte aanwezigheid voor alle bijeenkomsten. 

Neem voor meer informatie contact met ons op. 

Mondelinge verdediging

Aan het einde van de opleiding verdedig je mondeling de uitwerkingen van de examenopdrachten. Voorwaarde voor deelname aan deze mondelinge verdediging is dat je aan alle inspanningsplichten hebt voldaan en voor alle examenopdrachten een voldoende resultaat (cijfer ≥ 5,5) hebt behaald. Je ontvangt na bekendmaking van het cijfer voor het examen Verandermanagement en inkoopontwikkeling een uitnodiging voor de mondelinge verdediging. 

Examendata 

Je levert de examenopdrachten uiterlijk 3 à 4 weken na afloop van de laatste lesdag in. De mondelinge verdediging vindt ongeveer 4 weken na ontvangst van de uitnodiging plaats. Bij aanvang van de opleiding ontvang je meer informatie over de data waarop je de voorbereidings- en tussenopdrachten moet inleveren en de exacte examendata. 

Examenreglement 

Lees meer over de regels en afspraken die gelden voor examens en diplomering in ons examenreglement. Het examenreglement is vastgesteld is samenspraak met de Stichting Examenkamer

Klachten en feedback 

Heb je feedback of een klacht over een door jou gemaakt examen? Mail dan naar feedback@nevi.nl.  

Meer informatie over klachten, bezwaar en beroep.

Veelgestelde vragen

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren