Nevi
0
Examens

Examen Nevi 2 Privaat (voor 1-1-2022)

De opleiding Nevi 2 Privaat maakt gebruik van verschillende examenvormen. Na het behalen van alle examens ontvang je het branche-erkende Nevi diploma.

Je ontvangt een diploma als: 

  • Je in bezit bent van het diploma Nevi 1 Privaat, dan wel geldige vrijstellingen of een voldoende resultaat hebt behaald voor de Toelatingstoets Privaat - Nevi 2 
  • Je voor de praktijkopdracht ten minste het cijfer 5,5 hebt behaald
  • Je voor de overige examens ten minste het cijfer 5,5 behaalt, waarbij maximaal één cijfer een onvoldoende en niet lager dan een 5,0 is
  • Jouw gemiddelde van alle examens (excl. praktijkopdracht) ten minste het cijfer 5,5 is 
  • Je de examens binnen 4 jaar met goed gevolg hebt afgelegd
  • Je voldoet aan de aanwezigheidsplicht bij de modules Persoonlijke effectiviteit - 2 en Fact based negotiation 

Certificaat en diploma 

Na ieder voldoende resultaat voor een module volgt een certificaat. Na het behalen van alle examens ontvang je het diploma Nevi 2. 

Praktische informatie

Aanmelden

Het examen komt dan in het winkelmandje. Als je wil, kan je meerdere examens tegelijk bestellen. 

Voor de praktijkopdracht meld je je aan via examens@nevi.nl

Online toetsing en inzage

Online toetsing wil zeggen dat je op een door jou gekozen moment examen doet op de door jou geselecteerde toetslocatie. Er zijn toetslocaties door het hele land.

Lees meer over online toetsing en inzage.  

Portfolio-opdrachten 

Bij de modules Fact based negotiation en Persoonlijke effectiviteit - 2 maak je voorafgaand aan de workshops voorbereidende portfolio-opdrachten. Zorg dat je hier op tijd mee begint. Het maken van de portfolio-opdrachten is een voorwaarde om aan het examen te kunnen deelnemen. 

Reflectieverslag 

Bij de module Persoonlijke effectiviteit - 2 maak je een reflectieverslag. Het reflectieverslag lever je uiterlijk 2 weken na de laatste workshop in. De exacte inleverdatum voor jouw cursusgroep vind je in de online leeromgeving.

Schrijfopdrachten

Schrijfopdrachten lever je uiterlijk 3 weken na de laatste lesdag in. De exacte inleverdatum voor jouw cursusgroep vind je in de online leeromgeving. 

Aanwezigheid 

Voor de modules Fact Based Negotiation en Persoonlijke Effectiviteit - 2 geldt een verplichte aanwezigheid bij de workshops. Je kunt per module één gemiste workshop inhalen. Hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht. 

Neem voor meer informatie contact op met ons Klant contact center: 088 – 33 00 700. 

Praktijkopdracht 

Je rondt de opleiding af met een praktijkopdracht. In de praktijkopdracht toon je aan dat je de kennis, vaardigheden en inzichten uit minimaal twee modules kunt toepassen in jouw eigen beroepspraktijk. Je onderzoekt een inkoopprobleem in jouw beroepspraktijk en doet aanbevelingen om het probleem op te lossen of verder te onderzoeken. Daarnaast schrijf je een persoonlijke reflectie gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling in de inkoopfunctie gedurende de Nevi 2 opleiding én op de toekomst. 

Je kunt starten met de praktijkopdracht als je:

  • Alle examens van de Nevi 2 opleiding hebt afgerond (cijfer 5,5) 
  • Maximaal één examencijfer een onvoldoende is en deze niet lager dan een 5,0 is 
  • Aanmelden voor de praktijkopdracht kan via examens@nevi.nl. Als je aan alle eisen voldoet, krijg je in de online leeromgeving toegang tot de informatie over de praktijkopdracht.

Ingestuurde praktijkopdrachten worden op bepaalde momenten in het cursusjaar beoordeeld. De inleverdata vind je in de online leeromgeving. 

Gewijzigde examenvormen in 2018-2019 

Veel studiematerialen en examenvormen van Nevi 2 Privaat zijn in 2018 en 2019 gewijzigd. Heb je de lessen van de Nevi 2 modules voor maart 2019 gevolgd en moet je nog (her)examen doen? Dan is het verstandig om met ons contact op te nemen. Wij gaan dan na of je de meest recente lesmaterialen en exameninformatie tot je beschikking hebt. 

Examenreglement 

Lees meer over de regels en afspraken die gelden voor examens en diplomering in ons examenreglement. Het examenreglement is vastgesteld is samenspraak met de Stichting Examenkamer

Klachten en feedback 

Heb je feedback of een klacht over een door jou gemaakt examen? Mail dan naar feedback@nevi.nl.  

Meer informatie over klachten, bezwaar en beroep.

Veelgestelde vragen

Op onze pagina Examens zie je alle examens waar je je voor kunt aanmelden. Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je voor een digitaal examen per e-mail een weblink van Teletoets naar het reserveringssysteem. Hier kun je een locatie, datum en tijdstip voor het examen reserveren. Let op: reserveren kan tot 6 maanden na de verzending van de weblink. Voor alle andere examenvormen vind je de informatie die je nodig hebt in de online leeromgeving. 

Wil je dit jaar nog een examen doen? 

Dan boek je een van de Lamark of IP Campus locaties; dit kan t/m 31 december 2022. De Coel toetslocaties kun je voor dit jaar nog niet boeken. 

Wil je pas volgend jaar examen doen? 

Dan kun je vanaf 1 oktober a.s. al een examenplek voor volgend jaar (vanaf 1 januari 2023) reserveren op een van de 24 aangeboden Coel toetslocaties. Per 1 januari 2023 wijzigt ons beleid t.a.v. het verplaatsen en annuleren van examens; check tegen die tijd ons examenreglement.
Als je alle examens van de opleiding gehaald hebt, ontvang je automatisch bericht dat je geslaagd bent voor het diploma. Binnen twee maanden ontvang je vervolgens per post het diploma. Als je drie weken na het behalen van het laatste resultaat géén bericht hebt ontvangen, neem dan contact met ons op. 
Doordat de correctie van examens door diverse examinatoren wordt uitgevoerd, kan het voorkomen dat het resultaat van een op eenzelfde dag afgelegd examen, later bekend is. 

Nevi biedt de mogelijkheid tot inzage van digitaal afgelegde examens. Bekijk het inzagerooster en hoe je je aanmeldt.  
 
Digitale examens worden samengesteld uit een database met opgaven. Het spreekt voor zich dat deze database niet openbaar mag worden. Dit is de reden waarom wij opgaven niet mee kunnen geven of op kunnen sturen. 

Als je het niet eens bent met de uitslag van een door jou gemaakt examen, kun je een klacht indienen of een bezwaar aantekenen. Een bezwaar is een gemotiveerd verzoek, op basis van inhoudelijke argumenten, om de uitslag van een examen te herzien. 
Onder bepaalde voorwaarden kun je tegen een besluit op het bezwaarschrift beroep aantekenen bij de Examenkamer. Voor meer informatie over de beroepsprocedure verwijzen we je naar de website van de Examenkamer
Je behaalde resultaten en geldigheidstermijn vind je op de dashboardpagina van je Nevi account, onder ‘Mijn resultaten’. Als de resultaten daar niet staan, stuur je een e-mail naar: info@nevi.nl
We doen ons best de examenresultaten zo snel mogelijk bekend te maken. Het kan per examenvorm verschillen wanneer je examenresultaat bekend is. In de online leeromgeving van de betreffende module vind je bij de Exameninformatie de maximale nakijktermijn.  

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren