Nevi
0

Inkopen in de zorg

De marktwerking in de zorgsector gaat razendsnel - en daarmee verandert ook de positie van inkopen in de zorg in rap tempo. Kennis delen over het organiseren en uitvoeren van de inkoopfunctie staat centraal.

Leer alles over inkopen in de zorg

Eén van de essenties van een gekwalificeerde inkoopprofessional is om een stevig fundament voor je carrière te kunnen creëren. De benodigde kennis en inkoopvaardigheden om dit uit te kunnen voeren blijven zich ontwikkelen. Ben je nu een inkoper of inkoop professional, het blijft van essentieel belang om up-to-date te blijven aan deze ontwikkelingen. 


Wat is marktwerking in de zorg precies? Het begrip marktwerking in de zorg is welbekend in de geschiedenis. Toch blijft het begrip voor velen nog onduidelijk. Onderstaand leggen we het woord marktwerking aan je uit. 

Stel je wilt een product aanschaffen, dan zal de verkoper zijn uiterste best doen om een passend product tegen de hoogst concurrerende prijs aan te bieden. Jij als koper vraagt naar een product en de verkoper bied je zijn beste producten aan. Dat is precies hoe marktwerking werkt. 

Echter heeft dit een iets andere uitwerking binnen de zorgsector. Logischerwijs wordt er ook met marktwerking in de zorg gesproken over een zeker vraag en aanbod systeem. Maar hier staan hier de zorgverzekeraars tussen die voorwaarden stelt waar deze overeenkomst moet aan voldoen. De zorgverzekeraar staat garant voor de bereikbaarheid van de dokter of ziekenhuisinstelling, tevens zijn zij verantwoordelijk voor de geleverde kwaliteit van de zorg. Ook controleert de zorgverzekeraar of de aangeboden prijzen niet te hoog zijn, zo wordt voorkomen dat je niet te veel betaald voor zorg.  

Zorgverzekeraars concurreren met elkaar om opgemerkt te worden door zorgvragers. Maar zorgdragers concurreren met elkaar om aantrekkelijk gevonden te worden door zorgverzekeraars. Marktwerking in de zorg vervult één specifiek doel. Dit is om de patiënt de volledige zorg te verlenen die zij nodig hebben. Lees hier meer informatie over een gedetailleerde vertaling van de marktwerking in de zorg. 

Inkopen in de zorg brengt maatschappelijke verantwoordelijkheid met zich mee. Bekijk welke issues de komende periode extra aandacht krijgen van Nevi in het maatschappelijk programma betaalbare zorg.

Open maatschappelijk programma betaalbare zorg


Wil je de nieuwsbrief van Nevi Zorg ontvangen? 

Bekijk ons opleidingsaanbod

 

  • Community Nevi Zorg

    Community Nevi Zorg staat voor het versterken van de prestaties in de zorgketen door de ontwikkeling van innovatieve, duurzame en zorg-specifieke inkoopoplossingen te stimuleren en te delen.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen