Nevi
0
Opleidingen

Nevi 1 Publiek | starten in 2025

Ben jij een inkoopprofessional in de (semi)publieke sector die rechtmatig wil inkopen en aanbesteden? Met Nevi 1 Publiek leg je een stevige basis. Je leert:
  • professioneel en succesvol inkoop- en aanbestedingsprocessen uit te voeren.
  • wat je nodig hebt om als inkoopprofessional aan de slag te gaan in de publieke sector.
  • vaardigheden die van belang zijn voor het intern adviseren van stakeholders.

Over deze opleiding

OPLEIDINGSDUUR
1 jaar 4-6 uur per week
OPLEIDINGSVORM
Blended 16 plekken beschikbaar
Erkenning
Branche erkend diploma
Prijs vanaf
€ 6.232,00 excl. btw
Ledenprijs vanaf
€ 5.608,00 excl. btw
De bovengenoemde opleidingsprijzen zijn exclusief BTW en exclusief het examengeld

Nevi 1 Publiek: jouw springplank naar het inkoop- en aanbestedingsvak! 

Als inkoopprofessional in de publieke sector heb je een grote, maatschappelijke verantwoordelijkheid. Denk aan verduurzaming en innovatie, en aan het creëren van faire kansen voor het mkb. Daarbij komt ook nog dat je je moet houden aan de aanbestedingswetgeving en dat je moet leren hoe je je binnen het publiek domein beweegt. Kortom, er worden dus hoge eisen aan je gesteld.

Met het volgen van Nevi 1 Publiek leg je een stevige basis voor je verdere loopbaan. De opleiding is praktijkgericht en geeft je alle handvatten die je nodig hebt om als inkoopprofessional in de publieke sector aan de slag te gaan. Je krijgt essentiële en actuele basiskennis over inkoop en aanbesteden en ontwikkelt onmisbare vaardigheden. Met het diploma Nevi 1 Publiek op zak geef je dan ook succesvol invulling aan een operationele of tactische inkoopbaan in de (semi)publieke sector.

Past de opleiding Nevi 1 Publiek bij jou?

  • Ben jij inkoper binnen de (semi)overheid en voer je aanbestedingen uit?
  • Of wil je juist voorbereiden op een inkoop- en aanbestedingsfunctie in de (semi)publieke sector?

Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

   Studieprogramma

Deze opleiding bestaat uit drie modules die je in een vaste volgorde volgt.

  • Basis Inkoop en aanbesteden
  • Adviseren en ontwikkelen
  • Inkoop en aanbesteden in de praktijk

Hieronder lees je wat er in de modules aan bod komt.

7 dagen

Deze module behandelt de basis voor het uitvoeren van een zorgvuldig en professioneel inkoopproces in de (semi)publieke sector.

Deze module sluit je af met een digitaal examen. Het examen boek je los van de module.
4 dagen

Adviseren tijdens de aanbestedingsprocedure is een wezenlijk onderdeel van de functie van inkoper. Daarom is het belangrijk dat je leert hoe je dat het beste kunt doen. Tijdens deze module kom je in aanraking met verschillende technieken en oefen je het adviseren. Daarmee ontwikkel je jezelf weer verder als inkoopprofessional.

Voor de lessen geldt een inspanningsverplichting. We verwachten dat je iedere les aanwezig bent en de voorbereidende opdrachten maakt.
3 dagen

Bij deze module breng je de theorie van de module Basis Inkoop en aanbesteden in de praktijk. Aan de hand van een casus doorloop je een aanbestedingsproces en maak je verschillende opdrachten. Deze opdrachten lever je aan het einde van de module in.


Examens

Tijdens de opleiding maak je een digitaal examen, een examenopdracht die je opneemt in je portfolio en een praktijkgericht examen. 

Deze examens boek je los van de onderstaande modules. Houd er rekening mee dat het inschrijfgeld voor je examens niet bij de prijs van de modules is inbegrepen.

Nevi 1 Publiek

De prijslijst geeft je een helder overzicht hoe de ledenprijs en de niet-ledenprijs van de opleiding Nevi 1 Publiek is opgebouwd op basis van de drie modules en de bijbehorende examens. Download hierboven de prijslijst.

Basis inkoop en aanbesteden
Adviseren en ontwikkelen
Inkoop en aanbesteden in de praktijk

Veelgestelde vragen

Vanaf januari 2023 biedt Nevi de opleiding Nevi 1 Publiek volgens het blended learning concept aan. Met blended learning combineren we de kracht van klassikale bijeenkomsten met de flexibiliteit van online leeractiviteiten. Dit betekent dat je flexibeler je tijd kunt indelen. We verwachten dat je thuis zelf je lessen voorbereidt door het bekijken van video’s, het maken van e-learnings en het beantwoorden van oefenvragen. Zo maak je je alvast de theorie eigen. Tijdens de klassikale lessen ligt de focus op het samen oefenen, verdiepen, verbreden, discussiëren en reflecteren.  
Ongeveer 3 weken voordat de opleiding start ontvang je bericht van ons en hoor je definitief of de opleiding doorgaat. We streven continu naar de meest optimale leerervaring voor onze deelnemers. Hiervoor kijken we o.a. naar een minimum aantal deelnemers en de groepsdynamiek.
Deze opleiding gaat in de regel altijd door op deze locaties: Utrecht en Zeist.
Ongeveer 3 weken voor de start van deze opleiding kan je het lesmateriaal vinden in je persoonlijke Mijn Nevi- account. Deze kan je vinden op nevi.nl rechtsboven onder ‘Account’.
Ongeveer 9 weken voor de start van de opleiding ontvang jij of jouw organisatie de factuur.
Om deel te nemen aan de Nevi 1 Publiek opleiding is de opleiding Nevi Medewerker inkoop en logistiek, havo, mbo of een vergelijkbaar niveau door werkervaring vereist.

Voor deze opleiding kun je vrijstellingen aanvragen.

Vrijstellingen

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen