Nevi
0
Nieuws

Twijfel over effectiviteit inkoopfunctie

Nieuws 03 juli 2017

Een op de twee ceo’s twijfelt aan de effectiviteit van de inkoopfunctie. Dat blijkt uit een recent onderzoek van consultancyorganisatie Ayming. Het onderzoek vond plaats onder 200 ceo’s, cfo’s en cpo’s.

Een op de twee ceo’s twijfelt aan de effectiviteit van de inkoopfunctie. Dat blijkt uit een recent onderzoek van consultancyorganisatie Ayming. Het onderzoek vond plaats onder 200 ceo’s, cfo’s en cpo’s. Slechts een op de zes respondenten meent dat de inkoopfunctie volledig in lijn opereert met de organisatiestrategie.



En slechts een op de vijf respondenten vindt dat de inkoopfunctie de afgelopen jaren voldoende waarde voor de organisatie creëerde. Uit het onderzoek komt ook het verschil in visie naar voren tussen cpo’s en ceo’s op de van inkoop verwachte prestaties. Kijken cpo’s naar de inzet van technologie om de inkoopprestaties te verbeteren, ceo’s willen dat de cultuur binnen inkoop verandert naar een meer proactieve houding voor het realiseren van de organisatiestrategie. Ook qua besparingen liggen cpo’s en ceo’s niet geheel op een lijn. Vindt 58% van de cpo’s dat het realiseren van besparingen topprioriteit is, van de ondervraagde ceo’s vindt 48% dat.


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren