Nevi
Winkelwagen 0
Nieuws

Nieuwe Modules ICT en Geneesmiddelen voor de zorgsector

Nieuws 1 minuut 15 oktober 2024

Ontdek de herziene Module ICT en de nieuwe Module Geneesmiddelen, nu beschikbaar voor zorginstellingen in Nederland. Deze tools, toegevoegd aan de AIVG 2022, vergemakkelijken het inkoopproces en verminderen administratieve lasten. Lees meer over de aanpassingen die inspelen op technologische en economische veranderingen in de zorg. ⬇️

Zeist –  Vandaag zijn de herziene Module ICT en de volledig nieuwe Module Geneesmiddelen gelanceerd. Deze modules bieden zorginstellingen een breed gedragen juridische standaard die voldoet aan de eisen van deze tijd. Door onder andere de administratieve lasten bij instellingen en leveranciers te beperken en het contracteren makkelijker te maken.

Voor de circa 2.500 zorginstellingen in Nederland zijn de twee modules op de Algemene Inkoopvoorwaarden Gezondheidszorg (AIVG 2022) van belang. Er is rekening gehouden met huidige en toekomstige (technische) ontwikkelingen die producten en diensten in de zorg raken en de leesbaarheid is verbeterd. 

Over Algemene Inkoopvoorwaarden Gezondheidszorg (AIVG)

Inkoop voor de zorg is constant in beweging. Zo staat duurzaamheid hoog op de (inkoop)agenda en is de beschikbaarheid van materialen en apparatuur momenteel in bijna elke zorginstelling een issue. Ook (nieuwe) wet- en regelgeving is continu in verandering. Reden om na de aanpassing van de Algemene Inkoopvoorwaarden Gezondheidszorg (AIVG) ook de Module ICT aan te passen aan de  veranderende (economische) omstandigheden die gevolgen kunnen hebben voor de continuïteit in de zorg.

Daarnaast is n.a.v. vragen uit het veld ook een nieuwe Module Geneesmiddelen opgesteld. Hiermee kunnen zorginstellingen ook voor deze producten beter de brug slaan tussen zorginstelling en leverancier. De Toelichting op de AIVG 2022 is aangepast en aangevuld, zoals bijvoorbeeld bij gunstbetoon.


Werkgroep

De modules zijn opgesteld door werkgroepen vanuit diverse samenwerkingsverbanden, disciplines en branches en geconsulteerd met het werkveld. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), ActiZ, de Nederlandse GGZ en Nevi Zorg hebben de modules vastgesteld. 

Ook hebben Intrakoop, de inkoopcoöperatie van de zorg, InkoopAlliantie Ziekenhuizen (IAZ), Santeon, Inkoopsamenwerking Friese Ziekenhuizen (IFZ), mProve en Zorgservice XL de nieuwe voorwaarden aangenomen.


De nieuwe modules incl. eigen Toelichting, de nieuwe Toelichting bij de AIVG en uiteraard de AIVG 2022 zijn te vinden op:

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen