Nevi
0
Nieuws

Reflectie Tomas te Velde, Contact boven Contract

Artikel 1 minuut september 2020

Pak de kans om ook echt aan de slag te gaan met innovatie binnen jouw project!

Mijn bijdrage aan het boekje Contact boven Contract heb ik vlak na mijn afstuderen gedaan. Tijdens mijn afstuderen (Strategic Design aan de TU Delft) was ik gaan kijken naar hoe de bouw zou moeten innoveren en wat daarvoor nodig is. 

Destijds was dit met name nog een theoretisch framework, maar inmiddels zijn we bezig om de theorie naar de praktijk te brengen. Na mijn studie ben ik namelijk Suit-case begonnen, een adviesbureau die zich inzet om organisaties te helpen om transities te maken. Vanuit Rijkswaterstaat is er de vraag gesteld om te helpen met het anders inrichten van de Rijkswaterstaat marktdag. Het doel was om deze marktdag meer samen met de markt te organiseren. 

Het resultaat was dat we samen met de brancheverenigingen, Bouwend Nederland, MKB-Infra, Vereniging van Waterbouwers, Koninklijke NL ingenieurs en Techniek Nederland samen zijn gaan zitten om na te denken over hoe we slimmer kunnen aanbesteden. Samen nadenken over hoe het wel handig kan! Hier is project Match uit voortgekomen. Met project Match stellen we het team centraal. Hierbij is er de mogelijkheid om tot unieke combinaties van bedrijven te komen en echt samen te werken met Rijkswaterstaat aan de opgave. 

Binnenkort gaan we het eerste match event doen voor een aanbesteding rondom het onderhoud van de uiterwaarde. Wat is ontstaan uit project Match is het creëren van de randvoorwaarden om een innovatie team te starten. In de komende maanden gaan we dit uitvoeren en daarna willen we graag project Match bij zo veel mogelijk andere projecten inzetten. 

Dit is dus een kans om ook echt aan de slag te gaan met innovatie binnen jouw project! Voor meer informatie over project match ga naar project-match.nl.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren