Nevi
0
Nieuws

Manifest Sustainable Procurement: Samen actief de inkoopketen verduurzamen

Nieuws 08 juni 2023

Manifest Sustainable Procurement tijdens lancering overhandigd aan secretaris-generaal Dronkers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Vandaag op 8 juni is het Manifest Sustainable Procurement overhandigd aan secretaris-generaal Dronkers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in het SDG House in Rotterdam. Tijdens het evenement was ook Lizan Molmans, algemeen directeur Nevi, één van de sprekers én ondertekenaars. Tijdens het evenement heeft zij haar visie, namens Nevi als mede initiatiefnemer van het manifest, toegelicht op duurzaam inkopen.

Over het Manifest Sustainable Procurement
Vanaf 2024 is de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSR-d) van kracht waarbij grote bedrijven verplicht moeten rapporteren over de impact van hun activiteiten op mens en milieu, dus ook over de supply chain. Door vragen te stellen aan leveranciers op basis van de SDG’s kun je werken aan een toekomstbestendige inkooporganisatie. De ISO 20400 norm definieert sustainable procurement als inkoop met de meest positieve milieu-, maatschappelijk en economische effecten die mogelijk zijn gedurende de volledige levenscyclus.                           

Het Manifest Sustainable Procurement heeft als doel het verbinden van bedrijven en semipublieke instanties in één community welke actief gaat bijdragen aan een duurzame inkoopketen, het behalen van de  SDG's en/of de eigen duurzame organisatiedoelstellingen. Het manifest draagt bij aan de voorbereiding op CSR-d. Samen kunnen we immers onze in te kopen behoeften voorzien van concrete eisen en voorwaarden die ons helpen duurzaamheid in de hele keten te versnellen. De ondertekenaars van het manifest inspireren elkaar met actieplannen, delen hun best practices en monitoren/meten de behaalde prestaties.

Doe mee en maak kans op een Nevi webtool training ISO20400

Door mee te doen met het Manifest Sustainable Procurement kan jouw inkooporganisatie daarnaast voldoen aan de CSR-d-wetgeving (rapporteren over de waardeketen) en aankomende wetgeving zoals IMVO (ketenverantwoordelijkheid).

Wil jij ook meedoen of bijdragen door leveranciers uit te nodigen? Ga dan naar Doe mee. De eerste 25 ondertekenaars krijgen een gratis Nevi webtool ISO 20400 training voor 2 personen.

 
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen