Nevi
0
Nieuws

Nevi en Convenant Voedingsmiddelen organiseren succesvolle eerste training IMVO en inkoop

Nieuws 21 februari 2022

In januari 2022 hebben 8 deelnemers de eerste Nevi-training inkoop en internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO) met succes afgerond.

Deze training is samen met het Internationaal MVO-convenant Voedingsmiddelen georganiseerd. Op 12 april 2022 wordt de tweede editie van deze training georganiseerd. Aanmelden is vanaf nu mogelijk.

Risico-identificatie en contract- en leveranciersmanagement
Onder begeleiding van Karin van IJsselmuide, manager maatschappelijke programma’s bij Nevi, hebben de deelnemers verdeeld over twee middagen een introductie gekregen over IMVO-risicomanagement op basis van de OESO-richtlijnen (due diligence) en zijn zij specifieker ingegaan op onderwerpen die voor inkopers van belang zijn, zoals risico-identificatie en contract- en leveranciersmanagement. Daarbij is onder andere gebruik gemaakt van het IMVO Stappenplan, ontwikkeld door het IMVO-convenant Voedingsmiddelen. De training werd mede gefaciliteerd door de SER en convenantspartij Woord en Daad. Ook waren er gastbijdrages van MVO-manager van het jaar Marianne van Keep (Verstegen Spices & Sauces), Vivian Vaessen (FNV) en Marco Dubbelt (Global March Against Child Labour). 

Online leeromgeving
De deelnemers hebben gezamenlijk verschillende opdrachten uitgevoerd en ervaringen en ideeën gedeeld. Mayke de Bruin, food innovator bij Ruitenberg BasIQs: “Tijdens de training kon ik mijn eigen casus over de inkoop van zoethoutwortelextract inbrengen. Dit was erg fijn, want ik heb goede ideeën gekregen van mijn medecursisten en trainers waar ik verder mee aan de slag ga. De training heeft mij nieuwe inzichten gegeven in IMVO en inkoop en hoe Ruitenberg BasIQs hier verder invulling aan kan geven. Tegelijkertijd zijn er door deze training ook vragen bijgekomen. Het is daarom fijn dat er een online leeromgeving komt waar alle cursisten samen met de begeleiders na de training nog kunnen doorpraten over dit onderwerp. Deze online omgeving wordt steeds groter naarmate meer cursisten de training volgen.”

Aanmelden training IMVO en inkoop
De volgende training is gepland op 12 april. Deze training vindt fysiek plaats bij Nevi in Zeist, als de maatregelen omtrent covid-19 dit toelaten. Aanmelden kan via de registratielink.
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen