Nevi
0
Nieuws

Zorg kan machtige industrie alleen samen verslaan

Nieuws 2 minuten 01 februari 2021

Praktijklessen over hoe samenwerkende zorginstellingen een vuist kunnen maken naar de medische industrie gebundeld in een boek, Verbind en heers.

Onlangs lanceerde Marco Plasier het boek Verbind en Heers, zeven handvatten voor succesvolle (inkoop) samenwerking. Met dit boek geeft hij inzichten over de wijze waarop organisaties succesvol samenwerking kunnen vormgeven om een machtige industrie een weerwoord te bieden. Vanuit zijn ervaring als inkoopdirecteur binnen tien samenwerkende ziekenhuizen neemt hij je mee in het dynamische krachtenveld van de zorg en hoe de samenwerkingspartners een vuist hebben gemaakt naar de machtige industrie.

Samenwerking

Steeds meer organisaties ervaren de kracht van samenwerkingsverbanden. Of het nu samenwerken is met leveranciers in de keten, vergelijkbare bedrijven of misschien concurrerende bedrijven, vrijwel iedereen zoekt elkaar op om successen te vergroten. In de huidige corona pandemie zien we de noodzaak van samenwerking misschien nog wel meer dan ooit. Hoe verdelen we de IC capaciteit? Hoe creëren we samen een stabiele aanvoer van vaccins? Hoe voorzien we alle zorgmedewerkers van de juiste beschermingsmiddelen? De aanpak op voorgenoemde vraagstukken haalt vrijwel dagelijks het nieuws en dat komt niet doordat de samenwerking en executie vlekkeloos verlopen. Blijkbaar is samenwerken in de praktijk verdraaid lastig. Dat komt doordat samenwerken per definitie gekoppeld is aan het opgeven van een deel van je autonomie, en dat doet pijn. Als je samenwerkt, kun je niet altijd je eigen belang laten prevaleren; je zult af en toe water bij de wijn moeten doen en je samenwerkingspartner een voordeel moeten gunnen. Dat is lastig, maar het is de moeite meer dan waard.
 
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen