Nevi
0
Nieuws

Health Proc Europe Association, EHPPA en Nevi bundelen krachten!

Nieuws 2 min 08 september 2021

Met trots kondigen wij aan dat Health Proc Europe Association, EHPPA en Nevi hun krachten hebben gebundeld. Sinds de pandemie heeft de ziekenhuis- en zorginkoop een ongekend belang gekregen. Daarom hebben we samen de eerste Europese Masterclass Hospital & Healthcare Procurement ontwikkeld.

We bundelen onze expertise, verbeteren prestaties en verschaffen deelnemers een strategische positie op de Europese markt voor zorginkoop. Elisa Frenz, Managing Director bij Health Proc Europe Association: "De pandemie heeft lacunes aan het licht gebracht en de noodzaak versneld om de mogelijkheden op het gebied van inkoop in ziekenhuizen en de gezondheidszorg te verkennen; wij zijn verheugd dat we hierin het voortouw kunnen nemen.”

"Inkoop staat steeds vaker op de agenda van het bestuur. De zorgsector staat voor uitdagingen om de zorg betaalbaar te houden. Dit is niet alleen een Nederlands probleem, maar raakt ook de zorg in Europa. Daarom is niet alleen de samenwerking met inkoopprofessionals in Nederland belangrijk, maar ook de verbinding met inkoopprofessionals in heel Europa. Laten we kennis delen en de zorg sterker maken”, zegt Maarten Bougie, Directeur Relatiemanagement & Marketing bij Nevi.

"Een professionele opleiding en training in inkoop is meer dan ooit een noodzaak voor de zorgsector. Nevi kan een consoliderende rol spelen door de inkoopsector te voorzien van professionele concepten", aldus Danny Havenith, EHPPA-bestuurslid.

Jeroen Hulsman, Directeur Productontwikkeling en Operations bij Nevi: "Door onze netwerken, de professionals, meest recente kennis en inzichten uit zowel de zorg als inkoop te verbinden in een op maat gemaakt programma, willen we een concrete bijdrage leveren aan het omgaan met de uitdagingen waar de zorgsector vandaag de dag voor staat."

Masterclass
De masterclass, die plaatsvindt op 25-26 november in Zeist is mede ontwikkeld door Prof. Dr. Frank Rozemeijer en Prof. Dr. Karsten Machholz in samenwerking met executives van HPE & EHPPA. De masterclass heeft als doel de zorginkoopcompetenties van de deelnemers te verhogen als antwoord op de huidige uitdagingen. Naast de pandemie zijn er al genoeg uitdagingen aan de horizon voor ziekenhuis- en zorginkopers. Bijvoorbeeld de aanhoudende kostendruk, die wordt versterkt door corona en de digitalisering van de inkoop. Inkoop in de gezondheidszorg krijgt stilaan de aandacht die het in andere sectoren al lang heeft. Omdat wij de kansen in de zorginkoop als een game changer zien, is onze drijfveer om samen met ziekenhuis- en zorginkopers het pad te effenen. Daarom hebben we de eerste Europese Masterclass Hospital & Healthcare Procurement opgericht.

Nevi en zorg
Gezondheidszorg is een van de belangrijkste thema's voor Nevi. Samen met haar community van inkoopprofessionals werkzaam in de gezondheidszorg, streeft zij naar het versterken van de prestaties in de gezondheidszorg keten door het stimuleren en delen van de ontwikkeling van innovatieve, duurzame en zorg specifieke inkoopoplossingen.

Over Health Proc Europe Association
De Europese vereniging van de inkopers van ziekenhuizen en zorginstellingen. Hoewel pas in 2019 opgericht, is Health Proc Europe Association in slechts twee jaar uitgegroeid tot het grootste ecosysteem voor zorginkoop. Onze leden vertegenwoordigen 15 Europese landen met een inkoopvolume van meer dan 25 miljard euro en ongeveer 5.000 Europese ziekenhuizen en zorginstellingen. Onze leden zijn hooggeplaatste C-Suite inkoopexperts, voornamelijk uit ziekenhuizen en ziekenhuis logistieke bedrijven, maar ook uit de farmacie, softwarebedrijven, lab dienstverleners, evenals digitale experts en managementconsultants uit de ziekenhuis- en andere zorgsectoren.

Over EHPPA
De vereniging van openbare aanbesteders die 11 Europese landen vertegenwoordigt. EHPPA-leden vertegenwoordigen meer dan 2000 ziekenhuizen met een inkoopvolume van meer dan 12 miljard euro. De focus van EHPPA in de komende jaren is het versterken van de positie van de inkoper en de publieke inkooporganen, het bevorderen van gezamenlijke grensoverschrijdende Europese inkoop en het koolstofvrij maken van de toeleveringsketens van ziekenhuizen
 
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen