Nevi
0
Nieuws

Gratis praktijkgids Best Value creëert waarde voor inkoper en opdrachtnemer

Nieuws 2 minuten 08 april 2021

Om inkopers te helpen de Best Value-Aanpak in de praktijk te brengen, is op 8 april het gratis e-book ‘de Best Value-Aanpak’ gelanceerd.

De Best Value-Aanpak, ook wel prestatie-inkoop en prestatieverkoop, is erop gericht om een zo efficiënt en effectief mogelijke manier van samenwerking te creëren voor klanten en leveranciers. Daarnaast is het een werkwijze om risico’s te minimaliseren. Om inkopers te helpen deze methode in de praktijk te brengen, is op 8 april het gratis e-book ‘de Best Value-Aanpak’ gelanceerd door drie Nederlandse Best Value licentiehouders, verenigd in het Licentiehouders Collectief: Nevi, Scenter en Best Value Europe.

Download het gratis e-book!
 

De Best Value-Aanpak is het zevende boek dat in Nederland verschijnt over de toepassing van de methodiek. In het nieuwste boek laten auteurs Jeroen van de Rijt, Susan van Hes en Sicco Santema zien hoe je anno 2021 met de Best Value-Aanpak aan de slag kunt gaan. Best Value werkt pas echt goed als leveranciers én klanten de methode goed toepassen. Het boek is daarom geschreven als een praktijkgids voor inkopers én opdrachtnemers en bestaat voor een deel uit een uitleg van de methode en toont veel praktijkvoorbeelden uit de publieke en de private sector. Ook gaat het boek in op de principes van de Best Value-Aanpak. 

Loslaten en vertrouwen

Volgens de auteurs Van de Rijt, Van Hes en Santema laat de Best Value-Aanpak zien dat een leverancier op basis van aantoonbare expertise kan bijdragen aan de doelstelling van de klant. Door deze aanpak te gebruiken, hoeft de inkoper niet langer leveranciers te controleren en te beheersen. Het idee is juist dat de relatie verschuift naar loslaten en vertrouwen, gebaseerd op aantoonbare prestatie-informatie. Hoe dit in de praktijk precies werkt, beschrijven zij in het e-book.


Edwin Zeeman (bestuurslid Best Value Nederland) neemt het eerste exemplaar van het boek in ontvangst van de auteurs en Jeroen Hulsman (Nevi)
V.l.n.r. Jeroen van de Rijt, Susan van Hes, Edwin Zeeman, Sicco Santema en Jeroen Hulsman
 
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen