Nevi
0

Wat is Best Value Procurement? 


Best Value Procurement, of ook wel prestatie-inkoop, is een innovatieve inkoopmethodiek die uitgaat van het inkopen en realiseren van de meeste waarde tegen de laagste prijs (best value). Hier komt 'best value' van pas. De beste waarde en kwaliteit wordt verkregen doordat de opdrachtgever zoveel mogelijk vrijheid geeft aan de opdrachtnemer, de expert van de markt. Het gaat dus van ‘controleren en beheersen van aanbieders’ naar ‘loslaten en vertrouwen’.


Het Best Value Procurement gedachtegoed vindt zijn oorsprong bij inkoop professor Dean Kashiwagi uit Amerika (Arizona State University). Hij pleit voor een flinke vereenvoudiging van het inkoopproces, waarbij niet de opdrachtgever over de expertise beschikt, maar de opdrachtnemer. Een geheel andere benadering dan de traditionele manier van inkopen, die vooral op prijs gericht is.  


Waarom Best Value Procurement?  

BVP zorgt ervoor dat de kennis en het innovatieve van de markt ook daadwerkelijk benut worden. Aanbestedende partijen stellen minder harde eisen over hoe iets gedaan moet worden, waardoor de opdrachtnemer meer losgelaten wordt. Dit zorgt ervoor dat de opdrachtnemers, die zelf het beste inzicht hebben op de waardeketen, de best value kunnen inschatten voor de inkoop. Hiermee gaat de kwaliteit van het inkoopproces omhoog.  


BVP training bij Nevi 

Bij Nevi hechten we veel waarde aan Best Value. Niet voor niets maakt deze methodiek deel uit van ons 'Center of Excellence'. Van hieruit biedt Nevi intensieve en kwalitatief goede Best Value Procurement trainingen aan. En niet zomaar trainingen. Nevi heeft een exclusieve samenwerking met dé Best Value experts van Nederland: de adviseurs van Best Value Group. Met onder andere Jeroen van de Rijt als Program Director heeft Nevi een 'state of the art' trainingspalet voor jou vormgegeven en ben je ervan verzekerd dat je een best value training volgt. 


De voordelen van een BVP training bij Nevi 

  • Officiële licentiehouder van Best Value Certificering 
  • Online register certificaathouders: Best Value Certificering 
  • Launching partner Best Value in Nederland sinds 10 jaar 
  • Nevi heeft een exclusieve samenwerking met Best Value Group 
  • Program Director Jeroen van de Rijt, auteur en thought leader 
  • State of the art trainingsaanbod 
  • Uitsluitend A+ gecertificeerde trainers
Lees meer Lees minder

   

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen