Nevi
0
Nieuws

Unilever gaat duurzame koolstof inkopen 

Nieuws 3 minuten 17 september 2020

Unilever gaat alle koolstof die afkomstig is van fossiele brandstoffen in haar schoonmaak- en wasproducten betrekken uit duurzame bronnen.

Unilever gaat alle koolstof die afkomstig is van fossiele brandstoffen in haar schoonmaak- en wasproducten betrekken uit duurzame bronnen. De stap is bedoeld om merken als Omo, Sunlight en Cif te verduurzamen. Het bedrijf zegt de principes van de circulaire economie te verankeren in de verpakkingen en de grondstoffen voor de producten. De meeste reinigings- en wasproducten bevatten chemicali├źn die gemaakt zijn van fossiele brandstoffen, een niet-hernieuwbare bron van koolstof. 

Inkoopsamenwerking in de hele waardeketen

Dit eerste initiatief is een stap in de richting van Unilevers belofte om in 2039 de netto-uitstoot van haar producten tot nul te reduceren. De chemische stoffen die worden gebruikt in de schoonmaakproducten van Unilever vormen het grootste deel van de CO2-voetafdruk.  Inkoop heeft een hoofdrol om Unilevers ambitie te verwezenlijken. Marc Engel, chief supply chain officer: “Kritisch voor het succes is de samenwerking in de hele waardeketen.” 
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen