Nevi
0
Nieuws

Problemen met artificial intelligence door coronacrisis

Nieuws 1 minuut 20 oktober 2020

Vier van de vijf supply chain professionals hebben door de coronacrisis problemen met systemen voor artificial intelligence (AI), aldus een rapport van adviesbureau Secondmind. Belangrijkste oorzaken zijn de slechte datakwaliteit en organisatorische barrières.

Concreet gaat het om een gebrek aan betrouwbare gegevens (37%) en starre processen en interne structuren die een snelle reactie op veranderende marktomstandigheden verhinderden (41%). Ook vindt één op de vijf respondenten dat historische gegevens niet langer bruikbaar zijn door de grote onzekerheden. 

 

Handmatig analyseren en interpreteren

Het onderzoek werd recent uitgevoerd onder ruim 500 supply chain managers in het Verenigd Koninkrijk, de VS, Italië, Spanje, Frankrijk en Duitsland. Een op de twee respondenten zegt veel tijd te moeten besteden aan het handmatig analyseren en interpreteren van gegevens om beslissingen te kunnen nemen. 31% wijst op dure prognose- en planningsfouten. In het rapport staat ook dat dagelijks bijna drie uur wordt verspild aan het uitvoeren van handmatige taken die geautomatiseerd konden worden, zoals het verplaatsen of exporteren van gegevens. 

Delen

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren