Nevi
0
Nieuws

Online congres Duurzame Zorg op 1 oktober

Nieuws 2 minuten 22 september 2020

Hoe vergroen je een zorgorganisatie? Wat zijn alternatieven voor de dagelijkse kilo’s afval? Hoe ga je verspilling van medicijnen tegen en wat draagt een duurzame en gezonde omgeving bij aan het herstel en de gezondheid van cliënten?

De zorg kan en moet duurzamer. Om dat voor elkaar te krijgen, draagt iedereen bij; van bestuurder tot zorgprofessional en van facilitair manager tot inkoper, farmaceut en vastgoedmedewerker.
 

Iedereen doet wat. Wat doe jij?


Volg het online congres en kom erachter hoe jij je steentje kunt bijdragen. Kijk de kunst af bij anderen, deel zelf een goed voorbeeld of ga in gesprek met groene experts. We verwelkomen nieuwe partners en je kunt stemmen op de meest Duurzame Zorgprofessional 2020.

Het congres is zo ingericht dat je op elk moment kunt in- en uitstappen. Je bent flexibel om deel te nemen aan de sessies die jou het meest interesseren. Op de congreswebsite Duurzame zorg is te zien hoe dit wordt vormgegeven.

Enkele highlights uit het programma:
  •  Het reduceren van afval in zorginstellingen en het bevorderen van recycling: ‘Van afval naar grondstof’ 
  • Hoe verduurzaam je je inkoopbeleid als zorgorganisatie? Wat vraagt dit van relaties met externe partijen, maar ook van processen binnen de eigen organisatie? 
  • Kiezen voor hergebruik (reusable) in plaats van wegwerp (disposable) medische hulpmiddelen. Welke invloed hebben zorgprofessionals en inkopers bij afspraken over hulpmiddelen en duurzaamheid? (Saliha Lalout, NEN) 
  • Best practices vanuit het ASVZ en LUMC over verduurzaming van gebouwen en bedrijfsvoering.
Bekijk de website Congres Duurzame zorg voor het volledige programma en aanmelden.


 
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren