Nevi
0
Nieuws

Nevi achter de schermen

Nieuws 03 februari 2020

Gert Jager is redacteur en ziet in die hoedanigheid (bijna) al het Nevi-lesmateriaal voorbij komen.

Nevi achter de schermen laat je kennis maken met de mensen die werken bij Nevi. Wat doen ze precies? En aan welke projecten werken ze? Maak deze maand kennis met Gert Jager, redacteur.Wat houdt je werk als redacteur precies in?


Kort gezegd: het redigeren van opleidingen en trainingen. De inhoud wordt aangeleverd door vakdeskundigen. Als redacteur maak je deze inhoud, tekst én beeld, beter leesbaar en toegankelijk waar nodig. Je bent dus vooral taalkundig en opmaaktechnisch bezig, niet inhoudelijk. De inhoud van opleidingen en trainingen wordt bepaald door de programmamanagers.


Ik doe het redactiewerk samen met mijn twee collega’s. Een belangrijk aspect van ons werk is het aanmaken en vullen van de online leeromgevingen. Hierin kan elke deelnemer aan opleiding of training de relevante studiematerialen vinden en een leerpad volgen. 


Verder heb ik ook een coördinerende taak. Ik vertegenwoordig de redactie bij allerlei bijeenkomsten en heb regelmatig overleg met de programmanagers over planning, ontwikkeling en onderhoud van opleidingen en trainingen. Vervolgens zet ik het werk dat daaruit voortkomt op onze redactieplanning.


Je bent ook preventiemedewerker bij Nevi. Wat behelst deze rol?


Wanneer er meer dan 25 mensen bij een bedrijf werken, is het wettelijk verplicht om binnen de organisatie een preventiemedewerker aan te stellen. Als preventiemedewerker ben ik voor alle medewerkers het aanspreekpunt op het gebied van de arbeidsomstandigheden. Je moet in elk geval voor deze officiële functie succesvol een training hebben afgrond, zodat je kennis hebt van de risico’s en anderen kunt adviseren. In een kantooromgeving zoals de onze gaat het vooral om een goed klimaat en juiste inrichting van de werkplek: een goede houding achter je bureau voorkomt klachten aan rug, nek, armen en benen. Het gaat dus vooral om het voorkomen van klachten en ongevallen. 


Zijn er naast je reguliere redactiewerk nog andere projecten waarbij je betrokken bent?


Ja, binnen Nevi zijn primaire processen en allerlei subprocessen gedefinieerd. We zijn bezig deze processen te verbeteren. Ik zit in een projectgroep die zich bezig houdt met het in kaart brengen en verbeteren van de processen rond ontwikkelen van producten en diensten. Hierbij gaat het niet alleen om de ontwikkelprocessen van opleidingen en trainingen, maar ook om de ontwikkelprocessen van examens en allerlei praktische tools die voor inkopers van nut zijn.


Wat heeft je verrast toen je bij Nevi ging werken? Wat is opvallend (anders) aan Nevi?


Wat mij meteen opviel was de goede sfeer en de toegankelijkheid op alle niveaus. Ik ben nogal sfeergevoelig en vind het belangrijk dat ik me ergens thuis voel. En dat is bij Nevi het geval.


Wat me gaandeweg ook opviel: er zijn natuurlijk altijd wel een paar procedures die je moet volgen, en soms werkt dat traag, maar bij acute problemen – zowel intern als richting klant – staat iedereen meteen in de startblokken om het op te lossen. Daarmee tonen de Nevi-medewerkers hun grote betrokkenheid bij het werk.Meer achter de schermen bij NEVI:


Lijkt het je leuk om te werken bij NEVI? Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste collega's! Bekijk de actuele vacatures.Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen