Nevi
0
Nieuws

MVO Nederland en Nevi versterken samenwerking voor circulair en maatschappelijk inkopen

Nieuws 03 maart 2020

De twee organisaties gaan elkaar op diverse vlakken versterken om met bedrijven en organisaties te versnellen naar de nieuwe economie.

Vandaag hebben Maria van der Heijden, directeur-bestuurder MVO Nederland, en Jeroen Harink, algemeen directeur Nevi, hun samenwerking officieel bekrachtigd met een handtekening op het kantoor van Nevi in Zoetermeer.


Ondertekening samenwerking MVO Nederland en Nevi


Jeroen Harink, algemeen directeur Nevi: “Ik ben blij dat MVO Nederland en Nevi intensief gaan samenwerken om onze doelgroep – de inkoopprofessionals en de organisaties waarvoor zij werken – verder in maatschappelijk verantwoord ondernemen te bekwamen. Daar draait het om. Met deze samenwerking krijgen reeds lopende maatschappelijke programma’s een betere verankering. Denk hierbij aan projecten zoals de Klankbordgroep Advies Duurzaam Inkopen Overheid, Green Deal Circulair inkopen en Circulair werken in de Zorg. Uiteraard pakken we samen ook nieuwe maatschappelijke programma’s  op. Qua ideeën is er geen schaarste.”  


Maria van der Heijden, directeur-bestuurder MVO Nederland, vult aan: “Als beweging van ondernemers in de nieuwe economie horen we dagelijks uit ons netwerk hoe belangrijk de rol van inkoop is. We zijn dan ook enorm blij om de samenwerking met Nevi nu officieel te bekrachtigen. We zijn ervan overtuigd dat we ondernemers en bedrijven nog beter kunnen faciliteren in het verder verduurzamen van hun inkoopproces. Binnen, maar ook buiten ons netwerk van 2.000 partners.” Nevi koers


Jeroen Harink: “Samenwerken met MVO Nederland doen we natuurlijk al langer. Meer dan ooit is duidelijk dat allianties met anderen de sleutel is naar succes. De kunst is om met de juiste partijen een zodanige samenwerking aan te gaan, dat we waarde voor de maatschappij, voor organisaties en voor inkoopprofessionals kunnen leveren. En dat kunnen we met vele partijen doen, en zeker ook met MVO Nederland!”Masterclass: Wegwijs in Circulair en Verantwoord Inkopen


Eén van de eerste concrete uitwerkingen van de samenwerking is de Masterclass Wegwijs in Circulair en verantwoord inkopen dat op dinsdag 7 april in Utrecht gepland staat. Een interactieve masterclass waar de laatste trends en ontwikkelingen besproken wordt aan de hand van de MVI-Wegwijzer. Meer informatie en aanmelden: https://www.mvonederland.nl/event/masterclass-wegwijs-in-circulair-en-verantwoord-inkopenAlvast aan de slag met een training Circulair inkopen? Dat kan! Op 26 maart in Utrecht staat trainer Marcel Jacobs voor je klaar.


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren