Nevi
0
Nieuws

Limburg lanceert integriteitsapp 'Zuivere koffie'

Nieuws 1 minuten 24 november 2020

De app legt lastige morele dilemma's voor vanuit de rol van een bestuurder of ambtenaar in de fictieve gemeente Oranjelanden .

Zuivere koffie, zo heet de integriteitsgame die gisteren is gelanceerd door de Limburgse commissaris van de Koning Theo Bovens. De app is ontwikkeld met de geldprijs die de Werkgroep Integriteit Limburg ontving voor het winnen van de Ien Dales Integriteitaward in 2016. Ook de Provincie Limburg, RIEC Limburg  en Waterschap Limburg droegen eraan bij. De Limburgse app is vanaf 1 december voor iedereen kosteloos te downloaden voor alle mobiele devices.

 

Meer bewustzijn van gedragscode

Het doel van deze zogenoemde ‘serious game’ is duidelijk: het versterken van het integriteitsbesef van bestuurders en ambtenaren, werkzaam in het publieke domein. Na het doorlopen van de game moet de speler zich meer bewust zijn van de geldende gedragscodes en hoe deze in de dagelijkse praktijk te hanteren.

De app wordt per 1 december landelijk uitgerold binnen het openbaar bestuur bij provincies, gemeenten en waterschappen en is dus geschikt voor zowel ambtenaren als bestuurders.

 
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen