Nevi
0
Nieuws

Inkoper in de industrie verdient goed

Nieuws 29 mei 2020

Inkopers in de industrie hebben gemiddeld een flink hoger bruto maandsalaris dan hun collega’s.

Voor inkopers in de industrie, zorg en (semi)overheid is de positie op de arbeidsmarkt onverminderd goed. Wat zij ook gemeen hebben, is dat samenwerken met interne en externe stakeholders als dé kernkracht wordt beschouwd. Zo blijkt uit het tweejaarlijkse onderzoek 'Ambitie in Inkoop'. Verschillen tussen deze drie sectoren zijn er wat betreft salaris en opleidingsniveau van de inkoopprofessional.

Inkopers in de industrie hebben gemiddeld een flink hoger bruto maandsalaris dan hun collega’s in de zorg en de (semi)overheid. Dat kan samenhangen met hun vakervaring: die is gemiddeld 18 jaar, terwijl die in de zorg 16,6 jaar is en de (semi)overheid 12 jaar.

Arbeidsmarkt voor inkopers

Ook in 2020 is de positie van inkopers op de arbeidsmarkt goed. 1 op de 7 inkoopprofessionals zegt actief op zoek te zijn naar een andere baan. Persoonlijke groei is daarbij de belangrijkste drijfveer. 2 op de 3 inkopers zeggen een inkoopgerelateerde training of opleiding te willen volgen om hun vakkennis te vergroten of competenties te ontwikkelen. Zo blijkt uit het tweejaarlijkse onderzoek 'Ambitie in Inkoop'.

Ambitie in Inkoop

In Deal! 4 de volledige resultaten van het tweejaarlijkse onderzoek dat Nevi in samenwerking met Deal! voor de 4e keer heeft uitgevoerd. Deal! 4 verschijnt 26 juni. 

Lees ook Top-issues en non-issues uit Ambitie-onderzoek en Scholing belangrijk onderdeel van nieuwe noodpakket NOW 2.0

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen