Nevi
0
Nieuws

Zorg aan de slag met MVI

Nieuws 15 februari 2019

Met het tekenen van de Greendeal ‘duurzame zorg voor een gezonde toekomst’ is 10 oktober 2018 een extra impuls gegeven aan het behalen van de klimaatdoelstellingen. Inkoop kan een significante bijdrage in leveren door de bestaande landelijke MVI-criteria.

Met het tekenen van de Greendeal ‘duurzame zorg voor een gezonde toekomst’1 is 10 oktober 2018 een extra impuls gegeven aan het behalen van de klimaatdoelstellingen. Hierin hebben veel partijen in en om de zorg met elkaar afgesproken om de komende jaren de CO2 uitstoot te reduceren, circulair te werken, te zorgen voor schoon water en een gezonde leef- en verblijfsomgeving.


Inkoop kan daar een significante bijdrage in leveren door de bestaande landelijke MVI-criteria, zoals die op de website van PIANOo2 zijn gepubliceerd, te hanteren in offerteaanvragen. 


  • Automatisering en telecommunicatie

  • Energie

  • Grond-, Weg- en waterbouw

  • Kantoorfaciliteiten en diensten

  • Kantoorgebouwen

  • Transport en vervoer

Negometrix maakt, als meest gebruikte inkoopplatform in de zorg, deze criteria laagdrempelig beschikbaar via standaard vragentemplates in de inkoopsoftware. Voor alle Negometrix-gebruikers zijn deze voortaan gratis beschikbaar. Deze tool wordt medegefinancierd met klimaatgeld uit het regeerakkoord. Hiermee geeft de rijksoverheid via inkoop een impuls aan de transitie naar een klimaatneutrale en circulaire economie3. De templates kunnen eenvoudig aan offerteaanvragen worden toegevoegd, door het online karakter gebruikt u altijd de laatste versie.


Mocht een organisatie geen gebruik maken van Negometrix, dan zijn de criteria beschikbaar als Excel-bestand. Zo kunnen ze alsnog eenvoudig aan je eigen offerteaanvraag worden toegevoegd. In een blog op de website van Negometrix is extra uitleg hierover beschikbaar. 


Het beheren en uitbreiden van de categorieën en criteria vergt kennis en toewijding van vakgenoten. Heb je interesse om hier onderdeel van uit te maken? Meld je aan! We zoeken super users die de criteria voortdurend kunnen updaten, maar ook mensen met vakkennis die kunnen helpen in het opstellen van zorg-specifieke productgroepen (zoals geneesmiddelen, medische disposables, implantaten, diagnostiek, en medische technieken) en bijbehorende criteria. Als je belangstelling hebt voor een specifieke productgroep wil je dat dan ook vermelden? Aanmelden kan via zorg@nevi.nl


De werkgroep MVI van NEVI Zorg4 werkt hierin samen met onder andere MPZ5, en Intrakoop6


Op naar een duurzame en gezonde toekomst!


  1 www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2018/10/10/minister-bruins-tekent-green-deal-voor-duurzame-zorg


  www.pianoo.nl/nl/themas/maatschappelijk-verantwoord-inkopen-mvi-duurzaam-inkopen/productgroepen


  www.pianoo.nl/klimaatenveloppe


  www.nevi.nl/content/mvi-de-zorg


  www.milieuplatformzorg.nl/green-deal/


  https://www.intrakoop.nl/Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen