Nevi
0
Nieuws

Uniek aanbod in online assessments vanuit samenwerking Qolumbus en NEVI

Nieuws 07 juni 2019

De online assessment tool geeft inzicht in het niveau van competenties op het gebied van kennis & vaardigheden maar daarnaast ook in het gedrag van mensen.

De Qolumbus online assessment tool geeft inzicht in het niveau van competenties op het gebied van kennis & vaardigheden maar daarnaast ook in het gedrag van mensen. Juist de combinatie van kennis & vaardigheden en gedrag vormt de unieke kracht van de online assessmenttool die NEVI inzet voor haar klanten. “Organisaties die bij ons aankloppen met de vraag hun procurement organisatie te ontwikkelen, bieden wij deze tool aan die zowel voor een team als op individueel niveau ingezet kan worden. Het kan de basis zijn voor een ontwikkeltraject waar trainingen slechts een onderdeel van zijn.” Monique Plantinga is veel betrokken bij verandertrajecten bij grote (internationaal opererende) organisaties. “Het gedrag van een medewerker bepaalt of kennis & vaardigheden in de praktijk ook de effectiviteit van een team ten goede komt. Om die reden is het interessant zowel inzicht te krijgen in het niveau van kennis & vaardigheden op het gebied van procurement als het gedrag”.

 

Gedrag is te veranderen

 

Gedrag is, anders dan bijvoorbeeld persoonlijkheid, wèl te beïnvloeden en dus interessant om te onderzoeken of dit overeenkomt met het gewenst gedrag. Het uitgangspunt daarbij is dan dat gedrag niet als goed of slecht wordt bezien, maar (nieuwe) betekenis krijgt in een specifieke context. Waar staat de organisatie? Waar wil het naar toe? Welk type medewerker heb je daarbij nodig? Wat is het gewenste profiel cq niveau van de medewerker? En welke ontwikkeling is voor welke medewerker gewenst? Kortom, het gewenste gedrag is per organisatie verschillend.

 

De resultaten van de Qolumbus online assessment maken op individueel niveau inzichtelijk wat het voorkeursgedrag is en biedt concrete handvatten voor ontwikkeling. Bijkomend voordeel is dat door transparantie en helderheid de verwachtingen beter gemanaged kunnen worden tussen de medewerker en leidinggevende en onderling in het team.  

 

R-CEPT model

 

Sinds 2001 heeft NEVI (onder de Purspective vlag) met behulp van de eigen vijfstaps 'Roadmap to Competence Excellence in Procurement' (R-CEPt ™) een groot aantal multinationals en organisaties ondersteund bij het realiseren van hun inkoopdoelstellingen door hun kennis, vaardigheden en capaciteiten te ontwikkelen. De uitgebreide online tool van Qolumbus gaat hierbij een nog grotere rol spelen. 

 

Qolumbus en NEVI tekenden vandaag een samenwerkingsovereenkomst voor de komende 4 jaar.

 

Qolumbus en NEVI werken samen

 
Foto: Jeroen Hulsman, Monique Plantinga, Patrick Hendriks, Michiel van Oerle en Guus Mannaerts 

 
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen