Nevi
0
Nieuws

Tekort aan inkopers?

Nieuws 21 mei 2019

Het UWV zet 'de inkoper' op de lijst van beroepen waarin tekorten een rol spelen.

Het UWV zet 'de inkoper' op de lijst van beroepen waarin tekorten een rol spelen. Intermediair ging op onderzoek uit en klopte aan bij Jeroen Hulsman, directeur Opleidingen en Examens.


Opleidingsniveau inkoper stijgt


Veelzijdig en uitdagend. Dat is het inkoopvak. "Bij het invullen van inkoopfuncties zoeken organisaties naar een combinatie van specifieke materie- en inkoopdeskundigheid. Daarnaast is het opleidingsniveau van de inkopers dat wordt gevraagd in veel sectoren inmiddels gestegen naar minimaal HBO-niveau. Vooral bij de centrale en decentrale overheid zijn functies met een hbo en wo-profiel moeilijk in te vullen", aldus Hulsman. Dat bleek onlangs ook uit onderzoek van PIANOo.


vacatures inkoop NEVI


Bekendheid en aantrekkelijkheid inkoopvak


Aan de bekendheid en aantrekkelijkheid van het vak kan nog wel wat gedaan worden. "Er ligt nog wel een schone taak voor ons om dat nog nadrukkelijker uit te dragen". Een goede stap is de imagocampagne 'Het verhaal achter inkoop' van NEVI die binnenkort van start gaat. Lees het volledige artikel op Intermediair.nl: Gewild door industrie en overheid: goede inkopers zijn spekkopersMeer informatie over het Leven lang leren-krediet voor kansberoepen en onze inkoopopleidingen en -trainingen


Bekijk ook de website WerkenvoorNederland.nl met verhalen over werken bij de overheid; bijvoorbeeld het interview met Ronald Schippers, coördinerend directeur Inkoop van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat "Zakendoen voor Nederland met oog op de toekomst"


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen