Nevi
0
Nieuws

NEVI evenement Back2School wederom groot succes

Nieuws 17 juni 2019

Afgelopen 1 november 2018 was het weer zover, inmiddels het tweede jaar van het Back2School evenement van NEVI Kring Zuidwest en Hogeschool Rotterdam.

Afgelopen 1 november 2018 was het weer zover, inmiddels het tweede jaar van het Back2School evenement van NEVI Kring Zuidwest en Hogeschool Rotterdam. Ondanks het filerecord op die dag hebben gelukkig de meeste deelnemers het weten te halen naar de gebouwencomplexen van Hogeschool Rotterdam om daar weer even terug te duiken in de schoolbanken.


Event back2school


Bekijk hier alle foto's


Prestatiecontracten


Plenair is in de collegezaal gestart met een kort woordje van de voorzitter van NEVI Kring Zuidwest Bjorn Smeets en de opleidingsmanager van Logistics Management Remco de Vries van Hogeschool Rotterdam. Vervolgens heeft Erik van Assen van NEVI een korte toelichting gegeven over NEVI Kennislab en wat deze enorme databank aan interessante kennis heeft te bieden. Eén van de onderwerpen die in het NEVI Kennislab is te vinden betreft Prestatiecontracten en wanneer we over Prestatiecontracten spreken dan maken we al snel de connectie met de expert op dit gebied, Finn Wynstra van Erasmus Universiteit Rotterdam. Finn nam dan ook het woord over van Erik en heeft ons alles verteld over Prestatiecontracten en de potentiele mogelijkheden van deze contracten. Uiteraard viel er nog veel meer te vertellen over deze manier van contractvorming echter moest er rond zessen echt worden gewerkt door de deelnemers. 


Verschillende workshops


Iedere deelnemer snelde naar een leslokaal om daar zijn vooraf gekozen lesuur te gaan volgen. In deze eerste ronde van lessen was er keuze uit onderwerpen als 3D printen en de invloed op de Supplychain door Rob Martens, Verbinden en vertrouwen binnen inkoop door Rob Overgaag en Hoe implementeer ik een inkoopbeleid door Dennis Swart.


Na de inspannende lessen hadden de meeste deelnemers honger gekregen en uiteraard was er dit jaar ook weer een perfect verzorgd buffet, vorig jaar was dit Spaans georiënteerd, dit jaar Italiaans. Tijdens het eten was er tevens gelegenheid een verdiepende uitleg te krijgen van Erik van Assen over de mogelijkheden van het NEVI Kennislab.


Na een uur netwerken en genoten te hebben van het lekkere buffet was het weer tijd om aan de slag te gaan en een tweede les te volgen. Deze ronde was er keuze uit de volgende lessen Verbinden en vertrouwen binnen inkoop door Rob Overgaag, Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) door Karin van IJsselmuide, Hoe implementeer ik een inkoopbeleid door Dennis Swart en Neuro Linguïstisch Programmeren door Jolanda Dam.


Rond de klok van half negen was er ook een einde gekomen aan de tweede lesronde en was er een afsluitende borrel. De verschillende sprekers zijn allen bedankt en hebben een oer-Hollands kaasmannetje gekregen voor hun zeer gewaardeerde diensten. Onder het genot van een drankje werd er nog druk nagepraat en rond de klok van negen is het licht uitgedaan en ging ieder naar huis na een drukke schooldag.


Een verslag van Henri Kolster, NEVI Kring Zuidwest


NEVI Evenementen


Wist je dat NEVI meer dan 50 evenementen per jaar organiseert? Bekijk de agenda van NEVI evenementen.


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen