Nevi
0
Nieuws

NEVI achter de schermen

Nieuws 30 augustus 2019

NEVI achter de schermen laat je kennis maken met de mensen die werken bij NEVI. Wat doen ze precies? En aan welke projecten werken ze? Maak deze maand kennis met Wiebeke Sittrop, sr medewerker communicatie.

NEVI achter de schermen laat je kennis maken met de mensen die werken bij NEVI. Wat doen ze precies? En aan welke projecten werken ze? Maak deze maand kennis met Wiebeke Sittrop, sr medewerker communicatie.


Wat is je functie? Wat houdt je werk precies in?


Ik werk alweer heel wat jaartjes bij NEVI als sr medewerker communicatie. Bij de vereniging gestart met de opdracht het netwerk en de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering verder te professionaliseren. De ALV werd omgebouwd tot een jaarlijks vakcongres, de kringen en secties kregen meer structuur en binding met het kantoor, en jaarlijks groeide het aantal leden dat events bezocht. Daarnaast stond ik aan de wieg van de Nederlandse inkoopmanagersindex (NEVI PMI) waarmee inkoop (en NEVI) -nog steeds- maandelijks de media haalt. Een andere grote klus was het (mede) ontwikkelen van het vakblad Deal!. 


De laatste jaren is Contentmarketing 'mijn' ding. Het verhaal van inkoop vertellen, in tekst en beeld zowel off- als online. Ik zoek, verbind, bedenk, bewerk (‘cureer’ zoals contentgoeroe Cor Hospes het noemt), redigeer en schrijf content.  Denk bijvoorbeeld aan infographics, praatplaten, whitepapers, testimonials, onderzoeken en artikelen. Met een speciale focus op Maatschappelijk Verantwoord Inkopen en de Publieke sector als doelgroep.    


Waar ben je nu mee bezig? 


Op dit moment ben ik met collega's een werkbezoek van staatssecretaris Stientje van Veldhoven aan NEVI aan het voorbereiden, werk ik aan een nieuwe praatplaat MVI en bereiden we een nieuw onderzoek voor.


Op welk wapenfeit van NEVI ben je het meest trots?


Het netwerk van bestuurders en vrijwilligers is echt uniek. Honderden betrokken professionals die naast hun vaak drukke baan ook nog tijd vrij maken voor NEVI, en samen met ons werken aan het inkoopvak in Nederland. Bijzonder leuk om met professionals uit diverse vakgebieden te werken aan events. De diversiteit en de dynamiek van het netwerk, de mensen en het vakgebied geven me energie.


Wat had je niet geweten als je niet bij NEVI had gewerkt? 


Dat driekwart van de bedrijfskosten inkoopgerelateerd is. Nooit bij stil gestaan. En dat het vakgebied inkoop in Nederland wereldwijd zo hoog staat aangeschreven. Dat is echt iets waar we trots op mogen zijn!   


Meer achter de schermen bij NEVI:


Lijkt het je leuk om te werken bij NEVI? Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste collega's! Bekijk de actuele vacatures.


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen