Nevi
0
Nieuws

Internationaal initiatief om medicijnen betaalbaar te houden

Nieuws 28 september 2019

Minister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport) heeft landen wereldwijd opgeroepen mee te doen aan het International Horizon Scanning Initiative.

Minister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport) heeft landen wereldwijd opgeroepen mee te doen aan het International Horizon Scanning Initiative. Hij deed deze oproep tijdens een top van de Verenigde Naties in New York. Het mede door Nederland ge├»nitieerde samenwerkingsverband gaat in oktober van start en is bedoeld om medicijnen betaalbaar te houden. Door vroegtijdig te kijken welke nieuwe medicijnen eraan komen en hoe effectief die naar verwachting zullen zijn, kunnen landen met deze kennis tijdig anticiperen op deze medicijnen. 

 

 

Transparantie prijsopbouw medicijnen

 

Het doel is om deze medicijnen snel toegankelijk te maken tegen een aanvaardbare prijs. Zo kunnen bijvoorbeeld ook prijsonderhandelingen, eventueel door landen samen, gestart worden en forse besparingen worden gehaald. Bruins pleitte in zijn toespraak ook voor meer transparantie bij farmaceuten over de prijsopbouw van medicijnen.

 

Meer over inkopen in de Zorg

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen