Inkopen in de zorg

De marktwerking in de zorg gaat razendsnel - en daarmee verandert ook de positie van inkoop binnen de zorgsector in rap tempo. Kennis delen over het organiseren en uitvoeren van de inkoopfunctie staat centraal.

NEVI Zorg is de sectie voor inkopers die werken bij instellingen in de gezondheidszorg, zoals ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, gehandicapteninstellingen en psychiatrische instellingen. NEVI Zorg staat voor het versterken van de prestaties in de zorgketen door de ontwikkeling van innovatieve, duurzame en zorgspecifieke inkoopoplossingen te stimuleren en te delen. De sectie zet zich in om inkoop binnen de zorg verder te professionaliseren. Onder meer door jaarlijks het NEVI Zorgcongres te organiseren, een drukbezocht event waar inkopers elkaar ontmoeten, kennis delen en ervaringen uitwisselen. 

Daarnaast maakt NEVI Zorg zich hard voor professioneel en doelmatig inkopen binnen de zorg richting politiek en stakeholders.

Bekijk alle trainingen voor de zorg

NEVI Zorg ontwikkelt ook tools zoals de Algemene Inkoopvoorwaarden Gezondheidszorg (AIVG) - versie 2017. Zie hier ook de lancering door Royan van Velse, toen voorzitter van NEVI Zorg.

Tools voor de inkoper 

MVI in de Zorg 

Brexit in de zorg 

Impact van inkoop in beeld: Zorginstelling Pleyade

In de serie ‘De impact van inkoop in beeld’ vertelt Anne-Marie Yuen, tactisch inkoper bij Zorginstelling Pleyade, over haar werk en laat zij zien wat professionele inkoop bijdraagt aan haar organisatiedoelstellingen én aan de maatschappij. 

Bekijk de impact van inkoop bij Pleyade

Terugblik NEVI Zorgcongres 2019

Ieder jaar wordt door de sectie NEVI Zorg het NEVI Zorgcongres georganiseerd, speciaal voor en door inkopers in de zorg. Beleef deze interessante en interactieve dag opnieuw tijdens het bekijken van de video. Wil je weten wanneer de volgende editie plaatsvindt of wil je geinformeerd worden over het laatste nieuws van inkoop in de zorg? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van NEVI Zorg

Het is de rol van inkoop om een brug te bouwen tussen de eigen organisatie en ‘leveranciersland’. Daar is geen misverstand over. En bruggen bouwen doen we graag en goed. 

Trainingen

Categoriemanagement

Wil je alles weten over de levenscyclus van een product of dienst? Deze training voor inkopers behandelt het gehele categoriemanagementproces.

Contractmanagement Sociaal Domein voor gemeente

Deze training geeft gemeenten grip op de contracten die vanuit sociaal domein met de markt zijn afgesloten. In 2 dagen leer je alles over contractmanagement in het sociaal domein.

NIEUW

Inkoopsamenwerking in de zorg

Meer handen en voeten geven aan inkoopsamenwerking? Deze training heeft als doel om inkopers in de zorg concrete handvatten aan te reiken op het gebied van inkoopsamenwerking.

Inkopen in het Sociaal Domein voor gemeenten

Training voor zorg-inkopers van gemeenten. In dit compleet strategisch 'hands on' programma leer je de vertaalslag maken van strategische (zorg-) doelstellingen naar een inkoopoplossing op maat.

NIEUW

Inkopen van flexibele arbeid

Houd jij je bezig met het inkopen van flexibele arbeid? De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) komt eraan. Bereid je voor op de forse impact van de WAB en meld je nu aan!

Masterclass Inkopen in de Zorg

Tijdens de masterclass Inkopen in de Zorg praten ervaren zorg- en inkoopspecialisten je bij. Je strategische inkoopkennis is daarna up-to-date.

Vragen of studieadvies?

Bel (088) 33 00 700 tussen 8.00 en 17.30 uur of mail ons.

Liever persoonlijk opleidingsadvies? Stuur een e-mail voor een afspraak bij ons op kantoor.

Wij helpen je graag!