Nevi
0
Nieuws

Nieuwe trainingen Aanbestedingswet

Nieuws 04 september 2018

Naast de training Aanbestedingswet - Basis kun je binnenkort ook de training Aanbestedingswet - Refresher en de training Aanbestedingswet - Groene stip volgen.

Abe Goldman is inhoudsdeskundige en jarenlang succesvol trainer bij NEVI. Hij ontwikkelde samen met Berry Koolstra, Programmamanger bij NEVI, verschillende trainingen op het gebied van Aanbesteden, zoals de training Aanbestedingswet – Basis, de training Aanbestedingswet – Refresher en de training Aanbestedingswet – Groene stip. De laatste twee zijn nieuw in ons programma en binnenkort te volgen, maar waarom zou je? 


Jan Telgen De Aanbestedingswet is de buitenspelregel


Jan Telgen: “De Aanbestedingswet is de buitenspelregel”


31 jaar lang heeft emeritus hoogleraar Jan Telgen het inkoopdomein in de publieke sector onderzocht. In een uitgebreid interview met Deal! 2018 gaf hij aan: “De Aanbestedingswet is de buitenspelregel. Je kunt die regel leuk vinden of niet, hij is er nu eenmaal. En dan is het zaak er handig gebruik van te maken. Je kunt geen doelpunten maken met de buitenspelregel, maar je kunt wel je scoringskans vergroten als je de regel goed kent en weet hoe je ermee moet omgaan. Dat vraagt om kennis van de regel, maar ook om boerenslimheid en intuïtie. Juist dat maakt het spelletje zo leuk.”


Trainingen Aanbestedingswet 


“Zoals Jan Telgen aangeeft is het goed om te weten hoe je handig gebruik kunt maken van de Aanbestedingswet. Tijdens de training hoef je de wet niet uit je hoofd te leren, maar leer je hoe je de wet kunt toepassen in je werk. Je gaat op zoek naar de speelruimte binnen de wet”, aldus Berry Koolstra. 


Het grootste verschil tussen Aanbestedingswet – Basis en Aanbestedingswet – Refresher is de doelgroep. De basistraining is bedoeld voor mensen die nieuw zijn in de publieke sector en te maken krijgen met aanbesteden, maar bijvoorbeeld ook voor inkoopprofessionals die al 15 jaar werken in de private sector en de switch willen maken naar de publieke sector. De ‘Refresher’ is speciaal voor inkoopprofessionals die de basis training al hebben gevolgd. Zij hebben veel ervaring met aanbestedingen, maar kunnen wel een opfrisser gebruiken qua wet- en regelgeving. Deze training gaat sneller door de stof en duurt 1 werkdag.


Groene stip


In deze trainingen wordt het begrip ‘Groene stip’ geïntroduceerd. Dat wil zeggen dat je van tevoren met de juiste mensen gaat nadenken over wat je nodig hebt en wat je wil inkopen. Je krijgt een aantal tools aangereikt om een professionele aanbesteding op de markt te zetten. En tools om je eigen communicatieve vaardigheden verder te ontwikkelen. Hoe ga je bijvoorbeeld om met eigenwijze opdrachtgevers? Hoe achterhaal je de vraag achter de vraag? Deze training kan je dan ook alleen volgen als je eerder een training aanbesteden hebt gevolgd.


NEVI en de publieke sector 


NEVI is een vereniging en als je lid bent heb je, naast de training, toegang tot veel andere zaken, zoals NEVI Kennislab of de kennissessies voor NEVI Publiek. Bijvoorbeeld op 27 november bij landsadvocaat Pels Rijcken. Zij praten je dan graag bij over de implicaties van de recente jurisprudentie op het inkopen en aanbesteden. 


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen