Nevi
0
Nieuws

NEVI trotse partner van RSM-ESHPM Leerstoel Inkoop in de Zorg van Prof. Erik van Raaij

Nieuws 10 april 2018

Via cofinanciering door de NEVI Research Stichting, is Van Raaij nu officieel NEVI-hoogleraar.

De marktwerking in de zorg gaat razendsnel - en daarmee verandert ook de positie van inkoop binnen de zorgsector in rap tempo. Kennis delen over het organiseren en uitvoeren van de inkoopfunctie staat centraal. Vandaar dat NEVI zich als partner verbindt aan de leerstoel Inkoop in de Zorg van prof. Erik van Raaij. Vorig jaar februari is Erik van Raaij reeds benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de Rotterdam School of Management en de Erasmus School of Health Policy and Management op de leerstoel Inkoop in de Zorg (Purchasing & Supply Management in Healthcare). Hij richt zich qua onderzoek en onderwijs op inkoop van zorg (zorginkoop) en inkoop voor de zorg.


 vlnr: Erik van Raaij (RSM-ESHPM), Steef van de Velde (RSM) en Hans Bax (NRS)


Wij zijn trots dat wij, via cofinanciering door de NEVI Research Stichting, prof. dr. ir. Erik van Raaij nu officieel ook als NEVI-hoogleraar kunnen aankondigen. Via de NEVI Research Stichting investeert en stimuleert NEVI wetenschappelijk onderwijs en onderzoek om de kwaliteit, professionalisering en positie van inkoop te bevorderen. De afgelopen 25 jaar investeerden we zo’n € 10 miljoen via de NEVI Research Stichting. Daaruit worden leerstoelen, lectoren, promovendi en wetenschappelijk onderzoek gefinancierd.


NEVI kent een aparte sectie NEVI Zorg voor inkopers die werken bij instellingen in de gezondheidszorg, zoals ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, gehandicapteninstellingen en psychiatrische instellingen. NEVI Zorg staat voor het versterken van de prestaties in de zorgketen door de ontwikkeling van innovatieve, duurzame en zorgspecifieke inkoopoplossingen te stimuleren en te delen. De community van zo’n 750 professionals zet zich in om inkoop binnen de zorg verder te professionaliseren. Onder meer door jaarlijks het NEVI Zorgcongres te organiseren, een drukbezocht event waar inkopers elkaar ontmoeten, kennis delen en ervaringen uitwisselen. NEVI Zorg ontwikkelt ook tools zoals de Algemene Inkoopvoorwaarden Gezondheidszorg (AIVG) - versie 2017 die nu beschikbaar is. Daarnaast maakt NEVI Zorg zich hard voor professioneel en doelmatig inkopen binnen de zorg richting politiek en stakeholders. Voor zorgprofessionals is de Gedragscode Medische Hulpmiddelen (GMH) van toepassing, daar past voor inkoop de NEVI Gedragscode prima bij.Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen