Nevi
0
Nieuws

Duitse retailers willen geen Nederlandse eieren meer

Nieuws 20 november 2018

Grote Duitse supermarktketens zoals Rewe en Aldi-Sud willen na 2020 geen Nederlandse tafeleieren meer inkopen.

Local sourcing for local consumption neemt een steeds grotere vlucht. Grote Duitse supermarktketens zoals Rewe en Aldi-Sud willen na 2020 geen Nederlandse tafeleieren meer inkopen. Zij willen tegen die tijd alleen nog maar eieren in de schappen hebben die in eigen land zijn geproduceerd. Ook gaan ze eisen stellen aan de (transparantie van de ) gehele supply chain van consumptie-eieren. 

 

Duitse retailers willen geen Nederlandse eieren meer

 

Profileren met producten uit eigen land

 

De achtergrond van deze maatregelen is dat Duitse supermarkten zich meer en meer willen profileren met producten uit eigen land. Nederland produceert jaarlijks zo’n 300 miljard eieren. Daarvan wordt twee derde verkocht als tafelei en een derde gaat naar de verwerkende industrie. Van de totale eierenproductie wordt tweederde deel over de grens afgezet, waarvan 70 procent bij onze oosterburen.

 

Meer weten over Supply Chain? 

 

Zowel op de werkvloer als binnen management & business opleidingen komt de term 'supply chain management' vaak aan bod. Maar wat is het eigenlijk? Wie op zoek is naar meer informatie over het onderwerp hoeft niet verder te zoeken. Op deze pagina worden de antwoorden gegeven op een aantal belangrijke zaken met betrekking tot supply chain management.


 
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen