Nevi
0
Inkoopkennis

Wat is logistiek?

Artikel 4 minuten maart 2017

Logistiek is meer dan alleen het transport van de ene naar de andere plek. Het is een verzamelterm voor alles wat komt kijken bij het organiseren, plannen, besturen en uitvoeren van een stroom aan goederen vanaf de eerste tot de laatste fase.

Logistiek: de supply chain

Om je logistieke processen in goede banen te leiden, kijk je dus van het moment waarop de grondstoffen worden ingekocht tot het moment waarop het eindproduct naar de consument gaat. Dit hele traject heet ook wel de 'logistieke ketting' of in het Engels 'supply chain'.

Wat is logistiek management?

Logistiek management is het proces van plannen, besturen en beheersen van een efficiënte en effectieve integrale goederenstroom en opslag van grondstof, halffabricaten en eindproducten, inclusief de daarmee samenhangende stromen van informatie.

Wat is material management?

Onder material management verstaan we alle activiteiten die worden verricht om grondstoffen, halffabricaten en overige goederen zo efficiënt mogelijk naar en door het eigen productieproces te leiden.

Wat is fysieke distributie management?

Fysieke distributie management houdt zich bezig met de goederenstroom vanaf de productie van de eigen organisatie naar de externe klant.

Meer informatie én een praktijkvoorbeeld van logistiek vind je in de pdf. Maak een gratis Nevi account aan, log in en download de pdf.


Meer weten over het voorbeeld implementatieplan?

Dit kennisdocument bevindt zich in het Nevi Kennislab. Nevi Members hebben onbeperkt toegang en loggen in om de pdf te downloaden. Met een Nevi account kun je 5 artikelen bekijken. Nog geen Nevi account? Maak een Nevi account aan.

Nevi Kennislab bevat meer dan 500 documenten, 2.000 begrippen, 500 Deal! artikelen, 50 wetenschappelijke onderzoeken, Nevi Talks en ruim 100 inkooptools.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen