Nevi
0
Inkoopkennis

Raamcontract

Artikel 4 minuten maart 2017

Een raamcontract is een afspraak tussen een leverancier en een klant om een bepaald product of dienst voor een vaste looptijd voor een afgesproken prijs, en tegen vooraf afgesproken voorwaarden te leveren.

Hoe werkt een raamcontract?

Met een raamcontract bepaal je het raamwerk of kader waarin algemene en gemeenschappelijke bepalingen staan die voor een bepaalde periode zullen gelden. Je maakt dus een individuele overeenkomst met een leverancier om de risico’s zo klein mogelijk te houden. Dit raamcontract is bedoeld voor herhaald gebruik, vaak voor een aantal jaren of voor veel verschillende producten.

De benaming raamcontract

De naam raamcontract is nooit wettelijk vastgelegd, waardoor er in de praktijk ook andere benamingen worden gebruikt voor hetzelfde contract. Naast raamcontract wordt bijvoorbeeld ook cataloguscontract, paraplucontract en kapstokcontract gebruikt voor hetzelfde begrip.

Waar bestaat een raamcontract uit?

Indien je van plan bent om een raamcontract af te sluiten met je leverancier, is het goed om te weten wat er in een raamcontract te vinden is. In dit contract staan onder andere:

  1. Productomschrijving en specificaties
  2. Prestatiemeting 
  3. Afleveringsinstructies

Benieuwd naar de gehele lijst? Maak een gratis Nevi account aan, log in en download de pdf met meer informatie. Zo kun je als inkoper een goede overeenkomst sluiten met je leveranciers.


Meer weten over het raamcontract?

Dit kennisdocument bevindt zich in het Nevi Kennislab. Nevi Members hebben onbeperkt toegang en loggen in om de pdf te downloaden. Met een Nevi account kun je 5 artikelen bekijken. Nog geen Nevi account? Maak een Nevi account aan.

Nevi Kennislab bevat meer dan 500 documenten, 2.000 begrippen, 500 Deal! artikelen, 50 wetenschappelijke onderzoeken, Nevi Talks en ruim 100 inkooptools.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren