Nevi
0
Inkoopkennis

Implementatieplan

Artikel 4 minuten maart 2017

Veel (inkoop)managers gebruiken een implementatieplan om beleidsdoelen ook daadwerkelijk uit te voeren.

Wat is een implementatieplan?

Een implementatieplan is het plan met alle actiepunten, die uitgevoerd moeten worden om de oplossing zorgvuldig in te passen in de organisatie. In een goed geschreven implementatieplan zit zowel een structureel als een mentaal deel. Met het structurele deel wordt gedoeld op de stappen die genomen moeten worden om het doel te bereiken. Met het mentale deel wordt gedoeld op de implementatie binnen het team van medewerkers. De medewerkers moeten namelijk óók gestimuleerd worden om de acties daadwerkelijk uit te voeren.

Hoe maak je een implementatieplan voor inkoop?

Een implementatieplan voor inkoop kan zo uitgebreid worden als je zelf wilt. Misschien heb jij slechts twee pagina’s nodig, terwijl de ander het plan een stuk gedetailleerder uitschrijft in 30 pagina’s.

Wil je graag een voorbeeld van het implementatieplan, zodat je zelf aan de slag kunt? In de bijgevoegde pdf vind je deze. Dit inkoop-implementatieplan helpt je om de belangrijkste punten in jouw implementatieplan op te nemen. Daarbij is ook een planning toegevoegd, zodat je de actiepunten een duidelijke deadline kunt geven. Met dit voorbeeld plan kan je direct aan de slag om jouw doelen sneller te bereiken.

Maak een gratis Nevi account aan, log in en download de pdf met meer informatie. 


Meer weten over het opstellen van een implementatieplan?

Dit kennisdocument bevindt zich in het Nevi Kennislab. Nevi Members hebben onbeperkt toegang en loggen in om de pdf te downloaden. Met een Nevi account kun je 5 artikelen bekijken. Nog geen Nevi account? Maak een Nevi account aan.

Nevi Kennislab bevat meer dan 500 documenten, 2.000 begrippen, 500 Deal! artikelen, 50 wetenschappelijke onderzoeken, Nevi Talks en ruim 100 inkooptools.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren