Best Value Procurement

Best Value Procurement (BVP)

Best Value is méér dan een inkoopmethodiek; het is een filosofie waarbij alle betrokken partijen volledig in hun kracht moeten staan om zo de meeste waarde te creëren.

Bekijk alle Best Value Procurement trainingen

Wat is Best Value Procurement?

Best Value Procurement, of ook wel prestatie-inkoop, is een innovatieve inkoopmethodiek die uitgaat van het inkopen en realiseren van de meeste waarde tegen de laagste prijs (best value). De beste waarde en kwaliteit wordt verkregen doordat de opdrachtgever zoveel mogelijk vrijheid geeft aan de opdrachtnemer, de expert van de markt. Het gaat dus van "controleren en beheersen van aanbieders" naar "loslaten en vertrouwen". 

Het Best Value Procurement gedachtegoed vindt zijn oorsprong bij Professor Dean Kashiwagi uit Amerika (Arizona State University). Deze professor pleit voor een flinke vereenvoudiging van het inkoopproces, waarbij niet de opdrachtgever over de expertise beschikt, maar de opdrachtnemer. Een geheel andere benadering dan de traditionele manier van inkopen, die vooral op prijs gericht is. 

Best Value Nederland bouwt aan het implementeren en ontwikkelen en communiceren van de Best Value standaard, op basis van de theorie en filosofie van Best Value Procurement zoals deze ontwikkeld is door Professor Dean Kashiwagi van de Arizona State University (ASU). Wij verbinden de krachten en kennis van experts, teams, organisaties en netwerken die actief zijn met Best Value, om zo een versnelling in leren en toepassing te bereiken.

Best Value Nederland werkt primair aan:

  • bewustwording door verbindingen te leggen tussen sectoren, disciplines, toepassingen, ontwikkelingen en contexten;
  • actualisering door ontwikkelingen te vertalen naar herziene of nieuwe methoden, modellen, formats en toepassingen en de ontwikkeling van de standaard;
  • professionalisering door middel van best practices, samenwerkingsverbanden, uitwisselingsprogramma’s.

Waarom Best Value procurement? 

BVP zorgt ervoor dat de kennis en het innovatieve van de markt ook daadwerkelijk benut worden. Aanbestedende partijen stellen minder harde eisen over hoe iets gedaan moet worden, waardoor de opdrachtnemer meer losgelaten wordt. Dit zorgt ervoor dat de opdrachtnemers, die zelf het beste inzicht hebben op de waardeketen, de best value kunnen inschatten voor de inkoop. Hiermee gaat de kwaliteit van het inkoopproces omhoog. 

BVP trainingen bij NEVI

Bij NEVI hechten we veel waarde aan Best Value. Daarom bieden wij intensieve en kwalitatief goede Best Value Procurement trainingen aan. En niet zomaar trainingen. NEVI heeft een exclusieve samenwerking met dé Best Value expert van Nederland: Jeroen van de Rijt. Met Jeroen als Program Director heeft NEVI een 'state of the art' trainingspalet voor jou vormgegeven en ben je ervan verzekerd dat je een best value training volgt. 

Bekijk alle Best Value Procurement trainingen

De voordelen

  • Online register certificaathouders: Best Value Certificering
  • Launching partner Best Value in Nederland sinds 10 jaar
  • Program Director Jeroen van de Rijt, auteur en thought leader
  • State of the art trainingsaanbod
  • Uitsluitend A+ gecertificeerde trainers

Jeroen van de Rijt heeft een white paper geschreven 'De 7 nieuwste inzichten in Best Value': met de populariteit van BVP neemt in Nederland ook de juridisering toe. De prestatieonderbouwing wordt opvallend vaak verkeerd gebruikt. In deze whitepaper zet Jeroen de nieuwste inzichten op een rij. 

De white paper is gratis op te vragen

 

Best Value Nederland en USA

Bent u benieuwd naar het aanbod en hoe zich dat verhoudt tot Best Value USA?

Bekijk dan deze afbeelding

Best Value moves the procurement function into the future by changing the paradigm, the function and the approach. It is great to see NEVI being a leader of this movement in the Netherlands.

- Dean Kashiwagi

Trainingen

NIEUW

Best Value & het juridisch kader

In deze workshop leer je Best Value Procurement (BVP) toepassen binnen het juridisch kader.

NIEUW

Best Value Contractmanagement

Deze training gaat in op alle aspecten waar contractmanagers van een Best Value project mee te maken krijgen.

Best Value Preparation A course

Ben je BVP-B gecertificeerd en wil je de vervolgstap zetten naar het A-certificaat? Deze intensieve applied learning course helpt je daarbij.

Best Value Procurement - B certificering (privaat)

Dé inkoopmethodiek waarbij aanbieders maximale ruimte krijgen om zich van elkaar te onderscheiden. Hierdoor kan jouw inkooporganisatie met weinig energie de beste aanbieder identificeren. 

Best Value Procurement - B certificering (publiek)

De filosofie en methodiek van Best Value staan centraal in deze training, met speciale aandacht voor de wijze waarop de Best Value aanpak past binnen het (Europees) aanbestedingsrecht.

Best Value Procurement Refresher course

Bij Best Value innovaties verandert er veel in korte tijd. Refresh je kennis en daarmee je B-certificaat en blijf opgenomen in het online register van Best Value Certificaathouders. 

NIEUW

Best Value Sales

Sluit aan bij de wensen van de inkoper en breng jouw bedrijf maximaal voor het voetlicht. Maak een grotere kans op opdrachten met grondige kennis van de Best Value methodiek.

NIEUW

Powercourse Best Value Sales

De verkoopmethodiek waarbij aanbieders maximale ruimte krijgen om zich van elkaar te onderscheiden. Maak kennis met Best Value en voeg direct waarde toe aan jouw verkoopproces.

Hulp nodig bij het maken

van de juiste keuze?

Wij helpen je graag.

 

Je kunt altijd bellen met: 088 33 00 700
of stuur ons een mail: info@nevi.nl

Altijd in de buurt

De opleidingen en trainingen van NEVI vinden plaats op verschillende locaties door heel Nederland.