Best Value Procurement

Best Value Procurement (BVP)

Best Value is méér dan een inkoopmethodiek; het is een filosofie waarbij alle betrokken partijen volledig in hun kracht moeten staan om zo de meeste waarde te creëren. Nevi is BVP licentiehouder van het eerste uur en biedt een breed pallet van trainingen.

Wat is Best Value Procurement?

Best Value Procurement, of ook wel prestatie-inkoop, is een innovatieve inkoopmethodiek die uitgaat van het inkopen en realiseren van de meeste waarde tegen de laagste prijs. Hier komt ‘best value’ van pas. De beste waarde en kwaliteit wordt verkregen doordat de opdrachtgever zoveel mogelijk vrijheid geeft aan de opdrachtnemer, de expert van de markt. Het gaat dus van "controleren en beheersen van aanbieders" naar "loslaten en vertrouwen". 

Bekijk alle Best Value Procurement trainingen

Best Value Procurement zorgt ervoor dat opdrachtgevers een einddoel hebben die beter voorspelbaar is. Dit uit zich in kosten, tijd en kwaliteit. Daarnaast zorgt Best Value Procurement ervoor dat de opdrachtgevers weinig inspanning eraan kwijt zijn en weinig controle hebben over de inkoop. Dit wordt namelijk overgelaten aan de opdrachtnemers, de leveranciers, die specialisten zijn in hun vak en met de beste oplossingen kunnen komen.

Deze BVP-proces is verdeeld in vier fasen, namelijk de voorbereidingsfase, de beoordelingsfase, de concretiseringsfase en de uitvoeringsfase.

Het Best Value Procurement gedachtegoed vindt zijn oorsprong bij inkoop professor Dean Kashiwagi uit Amerika (Arizona State University). Hij pleit voor een flinke vereenvoudiging van het inkoopproces, waarbij niet de opdrachtgever over de expertise beschikt, maar de opdrachtnemer. Een geheel andere benadering dan de traditionele manier van inkopen, die vooral op prijs gericht is. 

Wat is procurement management?

Procurement is niet alleen het doen van aankopen, maar ook materiaalbehoefteplanning, voorraadbeheer en transport. Procurement management is inkoopbeheer: strategisch nadenken over het inkoopbeleid van een bedrijf. Procurement management kan worden verdeeld in drie delen, namelijk aankoopbeheer, voorraadbeheer en magazijnbeheer.

Bij aankoopbeheer worden prijzen, kwaliteit en leverdata vergeleken. Voorraadbeheer is het overzicht van het aantal aanwezige producten en de voorraadplanning. Magazijnbeheer geeft inzicht in de locatie van producten in het magazijn. Hierdoor kunnen orderverzamelaars met gemak producten uit het magazijn halen en gereedmaken voor vervoer.

Waarom Best Value Procurement? 

Best Value Procurement, oftewel BVP, is een methodiek die ervoor zorgt dat de kennis en het innovatieve van de markt ook daadwerkelijk benut worden. Aanbestedende partijen stellen minder harde eisen over hoe iets gedaan moet worden, waardoor de opdrachtnemer meer losgelaten wordt. Dit zorgt ervoor dat de opdrachtnemers, die zelf het beste inzicht hebben op de waardeketen, de best value kunnen inschatten voor de inkoop. Hiermee gaat de kwaliteit van het inkoopproces omhoog. 

BVP trainingen bij Nevi

Bij Nevi hechten we veel waarde aan Best Value. Niet voor niets maakt deze methodiek deel uit van ons 'Center of Excellence'. Van hieruit biedt Nevi intensieve en kwalitatief goede Best Value Procurement trainingen aan. En niet zomaar trainingen. Nevi heeft een exclusieve samenwerking met dé Best Value experts van Nederland: de adviseurs van Best Value Group. Met onder andere Jeroen van de Rijt als Program Director heeft Nevi een 'state of the art' trainingspalet voor jou vormgegeven en ben je ervan verzekerd dat je een best value training volgt. 

Incompany

Alle trainingen worden ook incompany aangeboden. Volg met je team een training Best Value Procurement op jouw locatie. Incompany training biedt vele voordelen. Zo ben je niet alleen effectief de training Best Value Procurement aan het volgen, maar ben je ook nog eens bezig met teambuilding en bespaart het je reiskosten en tijd. Kijk hier voor meer informatie over onze incompany trainingen.

De voordelen van een BVP training bij Nevi

  • Officiële licentiehouder van Best Value Certificering
  • Online register certificaathouders: Best Value Certificering
  • Launching partner Best Value in Nederland sinds 10 jaar
  • Nevi heeft een exclusieve samenwerking met Best Value Group
  • Program Director Jeroen van de Rijt, auteur en thought leader
  • State of the art trainingsaanbod
  • Uitsluitend A+ gecertificeerde trainers

Bekijk alle Best Value Procurement trainingen

Whitepaper: de 7 nieuwste inzichten in best value procurement

Whitepaper: De 7 nieuwste inzichten in Best Value

Jeroen van de Rijt heeft een whitepaper geschreven De 7 nieuwste inzichten in Best Value: met de populariteit van BVP neemt in Nederland ook de juridisering toe. De prestatieonderbouwing wordt opvallend vaak verkeerd gebruikt. In deze whitepaper zet Jeroen de nieuwste inzichten op een rij. 

Vraag de gratis whitepaper aan 

of bekijk BVP-artikelen uit vakblad Deal! in het Nevi Kennislab.

Trainingen

Best Value & het juridisch kader

In deze workshop leer je Best Value Procurement (BVP) toepassen binnen het juridisch kader.

Best Value Contractmanagement

Deze training gaat in op alle aspecten waar contractmanagers van een Best Value project mee te maken krijgen.

Best Value Preparation A course

Ben je BVP-B gecertificeerd en wil je de vervolgstap zetten naar het A-certificaat? Deze intensieve applied learning course helpt je daarbij.

Best Value Procurement - B certificering (publiek)

De filosofie en methodiek van Best Value staan centraal in deze training. Er is speciale aandacht voor de Best Value aanpak binnen het (Europees) aanbestedingsrecht.

Best Value Procurement B-certificering

Best Value Procurement is dé inkoopmethodiek waarbij aanbieders maximaal ruimte krijgen om zich van elkaar te onderscheiden. Zo identificeert jouw organisatie met weinig energie de beste aanbieder

Best Value Procurement Refresher course

Bij Best Value innovaties verandert er veel in korte tijd. Tijdens deze training refresh je je kennis en daarmee je B-certificaat.

Best Value Sales

In de training Best Value Sales leer je de inkoper beter begrijpen waardoor je je onderneming maximaal neerzet in je offerte.

Vragen of studieadvies?

Bel (088) 33 00 700 tussen 8.00 en 17.30 uur of mail ons.

Liever persoonlijk opleidingsadvies? Stuur een e-mail voor een afspraak bij ons op kantoor.

Wij helpen je graag!