Nevi
0
Nieuws

Tweede Kamer is grote inkoopmacht beu

Nieuws 15 april 2016

Grote inkopers krijgen een laatste kans om te bewijzen dat zelfregulering werkt. Dat bleek in de Tweede Kamer tijdens een rondetafelgesprek over het al jaren slepende dossier.SupermarktoorlogHet geduld met grote inkopers die misbruik maken van hun positie, is op.

Grote inkopers krijgen een laatste kans om te bewijzen dat zelfregulering werkt. Dat bleek in de Tweede Kamer tijdens een rondetafelgesprek over het al jaren slepende dossier.
Supermarktoorlog


Het geduld met grote inkopers die misbruik maken van hun positie, is op. De Kamer wil een einde aan situaties waarin eenzijdig contractuele afspraken over de prijs aangepast worden, zoals volgens critici in de meest recente supermarktoorlog gebeurde.
Machtsmisbruik


Ook het eenzijdig oprekken van de betalingstermijn wordt gezien als machtsmisbruik. Bij wet is dat verboden, maar daar kan volgens diezelfde wet in onderling overleg van worden afgeweken. Dat overleg is echter maar al te vaak een dictaat, waartegen het slachtoffer niet durft te protesteren uit angst voor het verlies van een belangrijke klant. Cobouw, Ferry Heijbrock


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren