Nevi
0
Nieuws

Problemen Boeing treffen toeleveranciers

Nieuws 23 december 2019

Veel van de toeleveranciers in de supply chain van Boeing zagen hun aandelenprijs kelderen door de aankondiging dat Boeing de productie van de 737 Max nu tijdelijk zal stopzetten.

De problemen bij Boeing treffen nu ook de toeleveranciers. De 737 Max heeft sinds maart 2019 een vliegverbod, na twee ongelukken waarbij 346 mensen omkwamen. Boeing heeft de productie van het toestel in april teruggebracht van 52 per maand naar 42 per maand. Veel van de toeleveranciers in de supply chain van Boeing zagen hun aandelenprijs kelderen door de aankondiging dat Boeing de productie van de 737 Max nu tijdelijk zal stopzetten. 



Omzetverlies en langere winterstop 


Motorenleverancier General Electric leed in het derde kwartaal van 2019 een omzetverlies van twee miljard dollar. De grootste leverancier van Boeing, Sprit AeroSystem, breidde zijn winterstop uit om de productie te verlagen en slaat 90 rompen op. Er staan momenteel ruim 400 toestellen van het type 737 Max door het vliegverbod aan de grond. Daarnaast zijn op diverse plaatsen in de VS al 130 afgebouwde toestellen geparkeerd. Luchtvaartmaatschappijen kunnen het toestel weer in gebruik nemen nadat de Federal Aviation Administration heeft vastgesteld dat het veilig is.



Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren