Nevi
0
Nieuws

NEVI en Hi! Mindset bundelen krachten in VESTED Center of Excellence

Nieuws 01 februari 2019

Onder auspiciën van de Universiteit van Tennessee vormen zij nu samen het Nederlandse VESTED Center of Excellence. Doel van de samenwerking is een versnelling aan te brengen in de ontwikkeling en toepassing van VESTED, een methodologie over relationele contractering.

NEVI heeft haar krachten gebundeld met Hi! Mindset, een adviesbureau dat zich richt op high impact business relaties. Onder auspiciën van de Universiteit van Tennessee vormen zij nu samen het Nederlandse VESTED Center of Excellence. Doel van de samenwerking is een versnelling aan te brengen in de ontwikkeling en toepassing van VESTED, een methodologie over relationele contractering. Hierbij wordt samengewerkt in het ‘VESTED ecosysteem’ met Tennessee University en de andere VESTED Centers of Exellence in de wereld.



VESTED is een van de Sourcing Business Models (SBM) en een relatief nieuwe kijk op inkopen. Deze methodiek wint steeds meer aan interesse, niet alleen bij inkopers, maar ook bij verkopers en de business. Het is ontstaan in de Verenigde Staten op basis van het onderzoek van Kate Vitasek et al. Het is een nieuwe denk- en werkwijze, met als doel hoogwaardige samenwerking tussen organisaties in te richten die échte win-win relaties mogelijk maakt. En waarbij de betrokken organisaties zich op basis van gelijkwaardigheid committeren aan elkaars succes. Wanneer goed toegepast, bevordert een VESTED-aanpak een omgeving die innovatie stimuleert, resulterend in verbeterde service, lagere kosten en voor beide partijen waarde die daarvoor nog niet bestond. 



De methode wordt met name succesvol ingezet in die situaties waarbij nog niet helemaal vaststaat wat betrokken organisaties precies van elkaar nodig hebben, maar waar de noodzaak van samenwerking wel vaststaat. Het biedt de mogelijkheid om vanuit gelijkwaardigheid de ‘toekomst te contracteren’.



Vanuit het VESTED Center of Excellence begeleiden NEVI en Hi! Mindset organisaties die met elkaar willen samenwerken bij het vormgeven van hun VESTED samenwerking en contract. Hierbij worden speciaal daarvoor opgeleide Certified Deal Architects ingezet, die werken vanuit het VESTED Center of Excellence. Uiteindelijk kan ervoor gekozen worden een VESTED contract te laten valideren tot een Certified VESTED deal. 


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren