Nevi
0
Nieuws

NDI en NEVI lanceren duurzaamheidsplatform voor publieke sector op NEVI Procurement Day

Nieuws 09 augustus 2019

Lokale en centrale overheidsorganisaties kunnen hun beleid, inkoop en diensten verduurzamen middels dit programma.


Hoe verduurzaam ik mijn inkoop? Wat kan ik als publieke organisatie wel en (mogelijk) niet vragen aan de markt? En welke rol speelt inkoop in de duurzame doelstellingen van mijn organisatie? Met deze vragen heeft Public Procurement meer en meer te maken. Burgers verwachten dat de overheid de lead neemt en verwachten een resultaatgerichte duurzame overheid. 


Met het Public Sustainability Program kunnen lokale en centrale overheidsorganisaties zoals gemeenten, provincies, waterschappen en het rijk hun beleid, inkoop en diensten verduurzamen. Het helpt duurzame inkoop te optimaliseren, leveranciers duurzaam te selecteren en bij te dragen aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Na het doorlopen van het programma  kan je als publieke organisatie aan je stakeholders zoals bewoners, potentiële bewoners, investeerders, bedrijven, leveranciers etc. laten zien hoe duurzaam je als organisatie bent. Een overzichtelijk dashboard helpt daarbij.



Meer informatie over (deelname aan) het Public Sustainability Program of kom naar de officiële lancering op NEVI Procurement Day.


Overige partners van het publieke duurzame inkoop platform zijn: 


Nationaal Duurzaamheid Instituut (NDI)
GSES System
Cirkelstad
Madaster
SDG Charter
MAEX



Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren