Impact coronavirus mogelijk groter dan verwacht

13 Februari 2020

Amerikaanse bedrijven met activiteiten in China zetten zich schrap voor de financiële gevolgen van het nieuwe coronavirus. Bijna een kwart verwacht minimaal 16 procent minder omzet. Een aantal bedrijven brengt de productie uit China over naar andere landen als Taiwan of India. Veel fabrieken in China zijn noodgedwongen gesloten. Ook in Europa worden de gevolgen merkbaar. Eén van de Europese fabrieken van Fiat Chrysler Automobiles komt vermoedelijk al binnen een paar weken stil te liggen door een tekort aan onderdelen uit China.

Lagere groei Chinese economie

De economische gevolgen van het nieuwe coronavirus kunnen groter uitpakken dan eerder geraamd als de virusuitbraak in maart niet onder controle is. Dat zegt S&P Global. Deze kredietbeoordelaar voorspelde begin februari dat de economische groei in China dit jaar mogelijk terugzakt tot 5 procent, van 6,1 procent vorig jaar. De kredietbeoordelaar stelt nu dat ze er bij hun voorspellingen op rekenden dat de virusuitbraak in maart weer onder controle zou zijn. Als dit niet lukt, dan zullen de cijfers naar beneden moeten worden bijgesteld.

Ook interessant: Coronavirus raakt ook Nederlandse ondernemers (analyse Abn Amro)
Lees ook: Coronavirus: How to Secure Your Supply Chain (Gartner)

Training Succesvol inkopen in China

Met de training Succesvol inkopen in China leer je hoe je om moet gaan met deze kosten en geeft het je de nodige handvatten om zelf een inkooptraject op te zetten. Zo leer je wat de wettelijke voorwaarden zijn om te kunnen importeren uit China. Daarnaast leer je ook wat de cultuurverschillen zijn met handelen met China en hoe je hier op de juiste manier op kan inspelen.