Nevi
0
Nieuws

Tool ToekomstProef voor duurzame voeding in de zorg

Nieuws 15 november 2022

Verschillende Green Deal Duurzame Zorg partners hebben het afgelopen jaar samengewerkt aan de ontwikkeling van een meetinstrument voor duurzame en gezonde voeding.

In het instrument zijn al bestaande criteria op duurzame en gezonde voeding overzichtelijk bijeengebracht en uitgesplitst naar de verschillende fases in het voedingsproces: van de productie, tot verpakking, assortimentskeuze, voorkomen van voedselverspilling etc. Het instrument richt zich op zowel verduurzaming als de gezonde keuze.
 
Zo worden drie Green Deal doelstellingen bereikt: gericht op preventie door gezonde voeding, gericht op verlagen van CO₂ uitstoot door bijvoorbeeld meer plantaardige en lokale producten en gericht op circulair door minder verpakking en verspilling. Het initiatief roept de zorgsector op om hierin een rolmodel te zijn richting de eigen cliënten, patiënten, de medewerkers en de bezoekers.
Het meetinstrument ‘Duurzame voeding in de zorg’ wordt aangeboden door stichting Eten+Welzijn, MVO Nederland én Nevi en is hier te downloaden.

 
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren