Nevi
0
Nieuws

Marianne van Keep MVO-manager van het jaar

Nieuws 15 november 2021

Op het recente Nationaal Sustainability Congres werd in het bijzijn van zo’n 700 duurzaamheidsspecialisten, Marianne van Keep verkozen tot ‘MVO-manager van het jaar 2020/21’.

Van Keep is ruim 20 jaar werkzaam bij het Rotterdamse familiebedrijf Verstegen Spices & Sauces waar ze is begonnen als inkoopmanager. Al snel heeft ze duurzaamheid op de agenda kunnen zetten en sindsdien is haar aandachtsgebied langzaam verschoven. 

Verduurzaming via inkoop

Lange tijd was ze verantwoordelijk voor zowel verduurzaming als inkoop, omdat beide hand in hand gaan. Sinds 1 januari 2021 is zij als Chief Sustainability Officer volledig gericht op verduurzaming. Zij is ook voorzitter van de werkgroep Impact van de Sustainable Spice Initiative en lid van de stuurgroep van het IMVO-convenant voor de levensmiddelenindustrie. Volgens de jury heeft Van Keep niet minder dan een “sectorale transformatie voor elkaar gekregen. Verstegen wordt steeds meer erkend als een onderneming met een duurzame missie, onder meer op het gebied van kinderarbeid en biodiversiteit”.

Marianne van Keep is tevens lid Team van Deskundigen Sustainability (onderdeel van Maatschappelijke Programma's) en voormalig bestuurslid van Nevi.
 

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren