Nevi
0
Nieuws

Nevi tekent convenant met vijf hogescholen

Nieuws 2 min 14 september 2021

Nevi heeft onlangs met vijf hogescholen in Nederland een nieuwe samenwerkingsovereenkomst afgesloten. De samenwerking omvat afspraken over instromen in Nevi opleidingen, een Nevi lidmaatschap speciaal voor studenten en het samen organiseren van de Hbo-InkoopExperience.

Nevi heeft onlangs met vijf hogescholen in Nederland een nieuwe samenwerkingsovereenkomst afgesloten. De samenwerking omvat afspraken over instromen in Nevi opleidingen, een Nevi lidmaatschap speciaal voor studenten en het samen organiseren van de Hbo-InkoopExperience; een event waarin studenten kennismaken met de praktijk. Het gaat om De Haagse Hogeschool, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Windesheim, Hanzehogeschool Groningen en Zuyd Hogeschool.
 
Nevi vindt het belangrijk om studenten al vroeg in hun loopbaan te ondersteunen tijdens de minor Inkoopmanagement, bij het oriënteren op of zelfs bij het zetten van een eerste stap in een veelzijdige carrière binnen het inkoopvak. Jaarlijks schrijven zich rond de 250 studenten in voor deze minor.

“Op z’n Rotterdams, zorgt de samenwerking met Nevi voor tastbaar rendement! Rendement voor de student in de vorm van toegang tot onderzoeksbronnen (Kennislab), wisselgeld in de onderhandeling met potentiële werkgevers (vrijstellingsverklaring) en niet te vergeten ‘binding & bonding’ met het werkveld (vakbijeenkomsten en InkoopExperience). Dus eigenlijk een no-brainer,” aldus Hans Bruijstens, afstudeer- en minorcoördinator aan de Hogeschool Rotterdam.

Herman Beekelaar, Hogeschooldocent Financieel- en Inkoopmanagement is enthousiast: "Ik ervaar de samenwerking met Nevi als zeer prettig. Studenten kiezen voor onze inkoopminor omdat deze uitdagend is én omdat ze een vrijstellingsverklaring Nevi 1 kunnen ontvangen na ontvangst van het HBO-diploma. Dat geeft hen een voorsprong op de arbeidsmarkt als het gaat om functies in de inkoopwereld. De minor Strategisch inkoopmanagement (SIM) wordt op Hogeschool Windesheim twee keer per jaar aangeboden: september en in februari. Telkens is deze in een mum van tijd vol (max. 24 studenten per moment). Fijn dat we de samenwerking met de Nevi kunnen voortzetten."
 
“Vanuit het Programma Inkoopmanagement werken we samen met diverse partijen. Nevi is al lange tijd partner van dit programma. De samenwerking komt onder andere tot uiting in de samenwerkingsovereenkomst, bij de landelijke Hbo-InkoopExperience en de inkoop community Noord Nederland. Wij willen zoveel mogelijk praktijkgericht inkooponderwijs aanbieden aan de studenten, zodat ze het werkveld echt leren kennen. Niet alleen voor nu, maar ook gericht op een eventuele vervolgcarrière in het vakgebied”, legt Alex de Vries uit, docent- onderzoeker Inkoopmanagement aan de Hanzehogeschool in Groningen.
 
Jeroen Hulsman, directeur Productontwikkeling en Operations van Nevi: “Inkoop naar een hoger plan brengen, voor individu, organisatie en maatschappij. Dat is de missie van Nevi. Via de samenwerking met de vijf hogescholen willen we als de beroepsvereniging werken aan de toenemende vraag naar inkoopprofessionals, door studenten in contact te brengen met de veelzijdige praktijk van het vakgebied en daarmee te interesseren voor een mooie carrière in het inkoopvak.”
 
Peter Stolk, Coördinator minor Inkoop & aanbesteding bij De Haagse Hogeschool: “De samenwerking tussen Nevi en De Haagse Hogeschool is een win-win situatie: de studenten stromen naast hun Hbo-diploma uit met een vrijstellingsverklaring voor Nevi 1 op zak. Wat hen een belangrijke voorsprong geeft op de arbeidsmarkt. En wij winnen erbij dat Nevi de studenten een PLUS aanbiedt bovenop de bachelor opleiding en ze verder helpt op het pad van inkoop.” 
 
Vrijstellingsverklaring
Een Nevi-diploma opent in veel gevallen deuren naar een baan in inkoop- en supply management. Met de vijf hogescholen is afgesproken dat studenten voor één of meerdere modules van Nevi 1 vrijstelling krijgen als zij de minor Inkoop hebben gevolgd en hun Hbo-opleiding hebben afgerond. Als de student is afgestudeerd, een actief studentenlidmaatschap van Nevi heeft en minimaal de minor Inkoop heeft gevolgd, dan komt hij kosteloos in aanmerking voor een Nevi vrijstellingsverklaring.
 
Voordelig studentenlidmaatschap
Studenten krijgen maar liefst 85% korting (60 euro voor 2 jaar in plaats van 250 euro per jaar) op het studentenlidmaatschap als zij de minor Inkoop volgen. Het lidmaatschap biedt vele voordelen zoals toegang tot (bijna) alle fysieke en online netwerkevenementen, de kennisdatabank ‘Kennislab’ en ze ontvangen 8x per jaar het vakblad Deal!.
 
Nevi Hbo-InkoopExperience
Samen met alle vijf hogescholen organiseert Nevi jaarlijks de Hbo-InkoopExperience voor circa 200 studenten. Het evenement kent een festivalachtige opzet met veel variatie en interactie en is bedoeld om studenten kennis te laten maken met de veelzijdige aspecten van het inkoopvak. Studenten kunnen met (oud-studenten) inkopers ervaringen uitwisselen en ze kunnen zich onder andere oriënteren op een stageplek.
 
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen