Nevi
0
Nieuws

Inkoop in de Week van de Circulaire economie

Nieuws 3 minuten 05 februari 2021

Deze week kwamen veel circulaire initiatieven voorbij. Wij blikken kort terug met 5x impact van inkoop op de Circulaire economie.

Kort en bondig, 5 terugblikken:

Circulair Awards 2021

Op 1 februari tijdens de Nationale Conferentie CE werden de Circulaire Awards uitgereikt, Nevi-collega Karin van IJsselmuide, manager Maatschappelijke programma's zat in de jury. Weten wie de winaars waren?
Lees verder over de Circulair Awards 2021

Laatste bootcamp LOF

Het project Gezonde korte ketens ging 2 jaar geleden van start in de provincie Limburg. In de bootcamps, waarvan op 2 februari de laatste plaatsvond, kwamen onder meer zorginstellingen en (regionale) leveranciers van voedsel bijelkaar om te werken aan true pricing en voorkomen van verspilling van duurzame, gezonde voeding. 
Meer over het project Gezonde korte ketens - LOF

Klimaathandschoen van Timmermans

De inkoopfunctie kan een grote bijdrage leveren aan de doelstellingen die EU commissaris Frans Timmermans in de Green Deal Circulaire Economie, oftewel het Klimaatplan, eind september 2020 opleverde. Het Team van Deskundigen MVI pakte de klimaathandschoen van Timmermans graag op.
Lees verder over de klimaathandschoen.

Duurzaam Regeerakkoord

SDG12 gaat over circulair inkopen, verspilling tegen gaan en afval zien als grondstof. Karin van IJsselmuide is namens Nevi coördinator in Nederland van SDG12. Donderdag kwam in het nieuws dat we vanaf 2023 ook statiegeld op blikjes krijgen om zo de afvalberg te verminderen. Lees de post van Duurzaam Regeerakkoord op Linkedin en onderteken ook de petitie!
SDG12 Duurzaam Regeerakkoord op Linkedin 

Masterclass Circulair inkopen voor ondernemers

De Limburgse werkgeversvereniging heeft Nevi gevraagd een masterclass Circulair inkopen te ontwikkelen voor ondernemers. In 5 sessies worden zij bijgepraat over circulair inkopen: wat is het, waar begin je, wat kan je leren van eerdere projecten en vooral ook hoe ga ik zelf aan de slag.

Geïnspireerd geraakt? En ook aan de slag met Circulair inkopen?

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen